Réz és koromfekete? Ezek a hajszínek hódítanak idén télen

Írta: ,

Ahogyan változnak az évszakok, úgy jelennek meg mindig az aktuális trendek is, legyen szó öltözködésről, szépségápolásról, vagy éppen a hajszínekről. Az ősz és a tél mindig izgalmas újdonságokat hoz, aminek több oka is van. Egyfelől a millió színben pompázó tájból könnyű inspirálódni, másfelől a búskomor időben mindenki egy kis változásra, felüdülésre vágyik. Legalábbis a többség így van vele, azonban van egy másik párt, aki éppen ellenkezőleg, ilyenkor érez késztetést arra, hogy sötétebb árnyalatokra váltson! Tehát a hajszínek skálája ilyenkor eléggé szélesre nyúlik, így mindenki könnyedén megtalálhatja a hozzá leginkább illő tónust! Nézzük, idén melyekből érdemes csemegézni, ha divatosak, ugyanakkor egyediek szeretnénk lenni!

Lágy tónusú szőkék Kép forrása: citylife.si

1/5 Lágy tónusú szőkék

Érdekes, hogy sokan a szőke hajszínt a tavasszal társítják, idén mégis úgy esett, hogy az ősz egyik legkedveltebb árnyalatának számít!

Már ami a lágyabb tónusokat illeti, ugyanis a nagyon világos, fehéres színek, és a túl sárgás árnyalatok sem hódítanak jelenleg.

Inkább a kissé kopottas, púderes színek, illetve az arany ragyogást kölcsönző tónusok. Közkedveltnek számítanak a szőkés-barnás árnyalatok is, azon belül is főként a méz és az arany tónusok!

Sosem gondoltam volna, hogy pont ősszel szorul majd háttérbe a barna, de idén mégis megesett!

Az ombré újratöltve Kép forrása: zimbio.com

2/5 Az ombré újratöltve

Az ombréról sokan azt mondják már lejárt lemez, és a balayage hódít helyette. Idén ősszel azonban egy új irányzattal köszön vissza a letaszított versenyző, és kiüt minden átmenetes trendet a ringből!

Most ugyanis az a trendi, ha az ombré csak minimális árnyalat béli különbségekkel van kialakítva! Nem vicc, minél kisebb az eltérés a két szín között, annál divatosabbnak számít!

Sokkal egyedibb megoldásnak számít, mint a szőkített hajvég.Ez által egészségesebb maradhat a hajunk, és az átmenet csak akkor válik észlelhetővé, ha mi akarjuk, tehát, ha „rivaldafénybe” helyezzük azt!

Matt és fényes feketék Kép forrása: elle.com

3/5 Matt és fényes feketék

A barna haj végleg kiütődött a sorból idén ősszel és télen, persze nem minden árnyalatban! Viszont erőteljesen átvette a vezetést a fekete tónus, abból is legfőképpen a matt és az egészen fényes!

Semmi kékes vagy más típusú ragyogás, csak, és kizárólag a koromfekete színek!

Érdemes ügyelni arra, hogy csak akkor válasszunk ennyire mély és sötét hajszínt, ha nem sápaszt minket túlzottan! Kreol bőrhöz, és sötétebb tónusú szemekhez sokkal jobban illik, mint világos bőrhöz és szemhez!

Rózsa-arany és réz Kép forrása: stylebistro.com

4/5 Rózsa-arany és réz

Őszintén szólva, én már azóta várom, hogy ezek az árnyalatok hódító útra induljanak, mióta a Trónok Harca Sansa-ja ennyire közkedvelt karakterré vált!

És lám, idén valóban az egyik legkedveltebb hajszín lett az övé, illetve az ehhez hasonló tónusok, mint a réz, az óarany, a rózsa arany és társaik.

Nagyon egyedi árnyalatok, amik szerencsére sokaknak remekül állnak, hiszen mind a világosabb bőr mellett, mind a kissé bronzos bőrtónus mellé remekül passzolnak!

Bizonyos árnyalatok képesek azonban sápasztani, tehát érdemes lehet kísérletezni a színek mélységeivel!

Színes fürtök Kép forrása: lovehairstyles.com

5/5 Színes fürtök

A divatszínek már évek óta megjelentek, és nem is mennek sehova! A legextrémebb változatokig terjed a skálájuk, és minden évszakban megjelenik pár közkedvelt árnyalat belőlük!

Idén ősszel a púderrózsaszínek mellett nagyon hódítanak a kékes, szürkés és lilás árnyalatok is!

Elég egyediek, tehát könnyű velük kitűnni a tömegből, azonban az elkészítésük macerás, és nagyon megterhelő a haj számára, így érdemes alaposan megfontolni, hogy bevállaljuk-e.

Tény, hogy rengeteg hajápolási szer van, amivel javíthatunk a hajunk állapotán, és ápolhatjuk a megterheléseket követően.