Profi tippek a ragyogó hajszín megőrzésére

Írta: ,

Kíváncsi vagy, hogyan tudod nyáron is hatékonyan óvni természetes szépségű, vagy épp festett tincseidet a nap káros sugaraitól? Akkor olvasd el Lafferton Annamária szuperhatékony tippjeit, amivel tincseid mindig legszebb fényükben ragyognak majd!

Intenzívebb védelem

1/5 Intenzívebb védelem

A festett haj csak nagyon ritkán egészséges szerkezetű, ezzel szemben a természetes haj önmagában még nincs károsítva.

Ebből adódóan akad különbség az ápolásukban: a festett haj sokkal intenzívebb hidratálást igényel, mint a természetes hajszín.

Persze ez nem jelenti azt, hogy akinek nincs befestve a haja, az hanyagolhatja az ápolást, hiszen a napsugárzás festéstől függetlenül károsít, ráadásul a hidratálás hiánya szintén hajproblémákhoz vezethet.

De azt is fontos megjegyezni, nem muszáj mindenáron festett hajra való termékeket használnia annak, aki átszíneztette a haját, főleg nem akkor, ha egyébként más problémákkal (pl. zsírosodással is) küzd.

Alkalmanként, kúraszerűen lehet élni a lehetőséggel, de hosszútávon a megfelelő ápolás sokkal többet segít a festett hajszín megőrzésében.

Mitől fakul ki a hajszín?

2/5 Mitől fakul ki a hajszín?

A festett hajszín sajnos meglehetősen könnyen kifakulhat, különösen akkor, ha nagyon jelentős színbeli eltéréssel élünk a természetes hajszínűnkhöz képest.

Az élénk színek gyorsan kopnak, és sajnos ez ellen nem sokat lehet tenni, minden a hajfesték minőségén, továbbá a saját hajunk befogadóképességén múlik.

Ilyen esetben szintén kulcsfontosságú kérdés a hidratálság, ugyanis minél nagyobb nedvességtartalmú a hajunk, annál kevésbé fakul majd ki a színe.

Természetesen a túlzott napsütés, az UV-sugárzás, a túl sok hajmosás, a klóros víz és a kiszáradás (akár kifejezetten a hajra, akár a szervezetre értjük) egyaránt károsíthatja a hajszínt.

A nyári ápolás során tehát még égetőbb kérdés az intenzív, külső-belső hidratálás, hiszen négy hétnél gyakrabban nem szabad festéssel frissíteni a hajszínt.

Hogyan védhetjük a hajszínünket?

3/5 Hogyan védhetjük a hajszínünket?

Lényeges az UV-védelem, ugyanis a napsugarak leépíthetik a hajszálakat védő proteint, egészen a haj belső szerkezetéig hatolhatnak, ahol komoly károkat okozhatnak.

Minden hajtípuson és természetes, vagy éppen festett hajon egyaránt hasznos, ha szalmakalapot viselnünk. Ez a kiegészítő nem csupán divatos az idei szezont illetően, hanem megvédi arcunkat, vállainkat a leégéstől, ráadásul ragyogó hajszínünket, hajunk egészségét is segít megőrizni.

Fontos és célszerű, ha a forró napokon nem csupán a bőrünkre, hanem a hajunkra is használunk UV-szűrővel ellátott termékeket.

A hatóanyagokat illetően elsődlegesen a cinkoxidot keressük, ami megvédi a hajunkat az UV-fény okozta károsodástól, a hajszínt pedig a fakulástól.

Mit jelent az intenzív ápolás?

4/5 Mit jelent az intenzív ápolás?

Szezontól függetlenül nagyon lényeges, hogy minden egyes hajmosást követően használjunk hajbalzsamot. Ez különösképpen fontos a hidratáltság érdekében, függetlenül attól, hogy festett, vagy természetes a hajszínünk.

Amennyiben sokáig szeretnénk egészséges és ragyogó tincseket, úgy természetes hajszín esetében háromhetente, festett haj esetében pedig egy-kéthetente használjunk hidratáló pakolást a balzsam helyett.

Ugyancsak független a természetes, vagy a festett hajszíntől a száraz hajápolók használata. Ezeket akár minden nap, de két-háromnaponta feltétlenül érdemes alkalmaznunk hajvégeinken.

Kiválóak a spray állagú termékek, de a krémek, olajok is megfelelőek arra, hogy hajszálainkat még tovább és még intenzívebben hidratáljuk.

 

Lafferton Fodrászatok

5/5 Lafferton Fodrászatok

Ha nem csak olvasni szeretnél a tökéletesen ápolt frizurákról, hanem szeretnél végre egy igazán Hozzád illőt, akkor gyere el Magyarország első elrontott frizurák helyrehozására specializálódott fodrászatába, és legyen tökéletes frizurád már holnaptól!

 

Lafferton Fodrászat online bejelentkezés

www.facebook.com/Lafferton.Fodraszat 

Lafferton Fodrászat Buda

1111 Budapest, XI. kerület,

Vak Bottyán u. 2. +36 (70) 635 1428

Lafferton Fodrászat Pest

1067 Budapest,

VI. kerület, Szondi u. 16. +36 (70) 602 5303