Profi tippek a ragyogó hajszín megőrzésére

Lafferton Annamária
Írta: ,
Profi tippek a ragyogó hajszín megőrzésére

Kíváncsi vagy, hogyan tudod nyáron is hatékonyan óvni természetes szépségű, vagy épp festett tincseidet a nap káros sugaraitól? Akkor olvasd el Lafferton Annamária szuperhatékony tippjeit, amivel tincseid mindig legszebb fényükben ragyognak majd!

Intenzívebb védelem

A festett haj csak nagyon ritkán egészséges szerkezetű, ezzel szemben a természetes haj önmagában még nincs károsítva.

Ebből adódóan akad különbség az ápolásukban: a festett haj sokkal intenzívebb hidratálást igényel, mint a természetes hajszín.

Persze ez nem jelenti azt, hogy akinek nincs befestve a haja, az hanyagolhatja az ápolást, hiszen a napsugárzás festéstől függetlenül károsít, ráadásul a hidratálás hiánya szintén hajproblémákhoz vezethet.

De azt is fontos megjegyezni, nem muszáj mindenáron festett hajra való termékeket használnia annak, aki átszíneztette a haját, főleg nem akkor, ha egyébként más problémákkal (pl. zsírosodással is) küzd.

Alkalmanként, kúraszerűen lehet élni a lehetőséggel, de hosszútávon a megfelelő ápolás sokkal többet segít a festett hajszín megőrzésében.

Mitől fakul ki a hajszín?

A festett hajszín sajnos meglehetősen könnyen kifakulhat, különösen akkor, ha nagyon jelentős színbeli eltéréssel élünk a természetes hajszínűnkhöz képest.

Az élénk színek gyorsan kopnak, és sajnos ez ellen nem sokat lehet tenni, minden a hajfesték minőségén, továbbá a saját hajunk befogadóképességén múlik.

Ilyen esetben szintén kulcsfontosságú kérdés a hidratálság, ugyanis minél nagyobb nedvességtartalmú a hajunk, annál kevésbé fakul majd ki a színe.

Természetesen a túlzott napsütés, az UV-sugárzás, a túl sok hajmosás, a klóros víz és a kiszáradás (akár kifejezetten a hajra, akár a szervezetre értjük) egyaránt károsíthatja a hajszínt.

A nyári ápolás során tehát még égetőbb kérdés az intenzív, külső-belső hidratálás, hiszen négy hétnél gyakrabban nem szabad festéssel frissíteni a hajszínt.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján