Ötperces nyári frizurák, amiket imádni fogsz

Írta: ,

Reggelente olyan nehezen bújsz ki az ágyadból, hogy a készülődésre már szinte nem is marad időd? Csak gyorsan felöltözöl, eszel pár falatot és megfésülködsz – a különleges fonatokra és hajtrükkökre maximum álmodban kerül sor. Pedig nem kell ennek mindig így lennie, az alábbi szuper frizurákat ugyanis öt perc alatt elkészítheted, és még gyakorlásra sem igazán lesz szükséged hozzájuk!

Párperces fonott konty Kép forrása: fitnfab.us

1/5 Párperces fonott konty

Nyugi, ezt a frizurát sokkal könnyebb elkészíteni, mint gondolnád.

Válassz le elől egy tincset, és csinálj egy szimpla hármas fonást, majd a tarkódnál is ismételd ezt meg, csak valamivel nagyobb tinccsel! 

A következő lépés nagyon egyszerű: a hátsó fonat kivételével kezdd el összekötni a hajad egyszerű copfba, de mielőtt teljesen áthúznád a hajgumin, alakítsd át egy lazább konttyá. Fontos, hogy az elől lévő fonatot is kösd hátra!

Ezután már csak annyi a dolgod, hogy a hátul lévő fonatot áttekered a konty körül úgy, ahogy a képen is láthatod.

Csavart konty Kép forrása: styleoholic.com

2/5 Csavart konty

Íme egy laza, csinos konty, amit a nyári kánikula idején biztosan szívesen hordasz majd.

Első lépésként kösd össze a hajad a tarkódnál úgy, hogy a fejed és a hajgumi között maradjon néhány centi.

Ezután ugyanis annyi a dolgod, hogy kicsit szétválasztod a hajad, és a copfot belefordítod, hogy csavart hatást keltsen.

Ezt ismételd meg még egyszer (ha nagyon hosszú hajad van, akár kétszer is), majd a maradék hajat hullámcsattal rögzítsd, hogy ne lógjanak ki alul a hosszabb szálak.

Gyors hullámok Kép forrása: feirashop.com.br

3/5 Gyors hullámok

Laza hullámokat nem csak órákon át tartó hajgöndörítéssel lehet elérni – az alábbi módszerrel ugyanis szuperül nézhetnek ki a fürtjeid, és nagyon hamar el is készülsz vele!

Mindössze annyi a dolgod, hogy fond be a hajad 4-5 tincsbe, majd kapd elő a hajvasalódat, és húzd végig a fonatokon!

A forró hőnek köszönhetően ugyanis csak néhányszor kell átmenned vele a hajadon, és miután kibontod, már kész is a nyári hullám.

Egyszerűsített masni Kép forrása: brit.co

4/5 Egyszerűsített masni

A hatalmas „hajmasnik” sajnos öt percnél kicsit több időt igényelnek, de szerencsére ez még nem jelenti azt, hogy végképp le kell mondanod erről a frizuráról.

Az alábbi verzió ugyanis nagyon gyorsan megvan, és nagyobb kézügyességre sem lesz szükséged hozzá.

Válassz le a hajadból egy-egy tincset az arcodnál, majd húzd hátra őket a fejed közepéig – aztán, mintha a cipőfűződet kötnéd meg, készíts belőlük szimpla masnit. Egy hullámcsat segítségével könnyen rögzítheted, és a tartás érdekében fújj rá egy kis hajlakkot is!

5/5 Pompadour frizura

Ez az elegáns frizura nem csak a munkában, de még a bulikban is megállja a helyét – és képzeld csak el, mennyi időt megtakaríthatsz készülődés közben!

Válaszd le a fejed tetején a hajad (kb. olyan arányban, ahogy a képen is láthatod), majd hajlakk segítségével tupírozd hátra.

Ha sikerült erősen fixálni – amihez elég sok lakkra lesz szükséged –, akkor válassz le mindkét oldalon egy-egy tincset, majd csatold hátra a tupírozott rész alá.

A lényeg, hogy oldalt a füledet már ne takarják el a fürtjeid.