Őrült hajtrend terjed a közösségi oldalakon – Te megosztanál magadról ilyen képet?

Írta: ,

Nem a vasút, de még nem is a repülő, a közösségi oldalak voltak azok, amik igazán lerövidítették a távolságokat a világban. Időnként persze remek dolog, hogy a hírek vagy a fontos üzenetek milliókhoz tudnak eljutni pillanatok alatt, de olyan is van, hogy egy-egy trend mintha kicsit gyorsabban terjedne a kelleténél. Mutatjuk, mire gondolunk!

Kendall Jenner trendet indított Kép forrása: hellogiggles.com

1/3 Kendall Jenner trendet indított

Oké, kezdjük az elején. Kendall Jennerről készült egy fotó, amiben egy gyönyörű csipke ruhában, szív alakba hajlított hajtincsekkel fekszik a földön. Na most ezt a képet sokan mesésnek, káprázatosan szépnek vagy éppen lélegzetelállítónak írták le. Nekem személy szerint elsőként a giccs jelző jutott róla eszembe, de ízlésről ugye nem érdemes vitatkozni.

Annál is inkább kerülném ezt a vitát, mert nagy valószínűséggel kisebbségben maradnék a véleményemmel. Az ominózus fotó ugyanis az Instagramon jelent meg, és minden idők legtöbb like-ját sikerült bezsebelnie, azaz úgy tűnik, a legtöbb Insta-felhasználó nem az én véleményemet osztja.

Ahogy az lenni szokott, a fotó önálló életre kelt, és az Instán hamarosan megjelent a #hearthair, azaz szívhaj hashtag, ami azokat a fotókat jelölte, ahol lányok alkották újra az eredeti(nek gondolt) Kendall Jenner-féle frizurát.

Dél-Korea lányai Kép forrása: Instagram, xxxsufanng

2/3 Dél-Korea lányai

Személy szerint nagy rajongója vagyok a koreai kultúrának, de hogy néha egészen meglepő dolgokat tud produkálni, az tény – mondjuk éppen ezért szeretem annyira.

A #hearthair megjelenése után a dél-koreai tinilányok körében nagyon gyorsan új trend jelent meg, amit nagyjából szív frufrunak lehetne fordítani, illetve néha ennek angol változatát, a heart bang hairt is használják.

Elég volt egy-két fotó, megosztás, és bumm!, az Instagramot ellepték a két vékony tincs frufruból szív alakot formáló lányok.

Azt, hogy ezek a lányok vajon tényleg a mindennapokban is így hordják-e a hajukat, vagy csak egy like-gyanús Insta-képért lövik be ilyenre a sérót, őszintén szólva nem tudom, de inkább az előbbi mellett tenném le a voksomat.

És hogy mi ebből a tanulság? Kép forrása: Instagram, hyo_nni

3/3 És hogy mi ebből a tanulság?

Az, hogy a közösségi oldalakon tényleg egyetlen fotó is trendet indíthat el? Az, hogy a sztárkultusznak tényleg elképesztően nagy hatása van a tinikre? Az, hogy ez a generáció már semmiféle egyediségre nem képes, és mindenki csak a másikat utánozza? Vagy hogy egyes lányok bármire képesek lennének egy extra like-ért a virtuális térben?

Ugyan, dehogy!

Szerintem az, hogy a koreai lányok nagyon bátrak. Most komolyan, ki merné egy pillanatnyi szeszélyért bevállalni, hogy két tincsnyi frufrut vágat magának? Én még az egyébként évek óta ugyanolyan színű hajfestésem előtt is izgulni szoktam. Ezek a lányok meg belecsaptak a lecsóba – ha nekik tetszik ez a haj, akkor végül is jól tették.

Te mit gondolsz az új trendről? Szerinted bájos, vagy inkább idétlen? Vágatnál magadnak szív alakú frufrut?