Őrült hajtrend terjed a közösségi oldalakon – Te megosztanál magadról ilyen képet?

Zabolai Margit
Írta: ,

Nem a vasút, de még nem is a repülő, a közösségi oldalak voltak azok, amik igazán lerövidítették a távolságokat a világban. Időnként persze remek dolog, hogy a hírek vagy a fontos üzenetek milliókhoz tudnak eljutni pillanatok alatt, de olyan is van, hogy egy-egy trend mintha kicsit gyorsabban terjedne a kelleténél. Mutatjuk, mire gondolunk!

Kendall Jenner trendet indított Kép forrása: hellogiggles.com

Oké, kezdjük az elején. Kendall Jennerről készült egy fotó, amiben egy gyönyörű csipke ruhában, szív alakba hajlított hajtincsekkel fekszik a földön. Na most ezt a képet sokan mesésnek, káprázatosan szépnek vagy éppen lélegzetelállítónak írták le. Nekem személy szerint elsőként a giccs jelző jutott róla eszembe, de ízlésről ugye nem érdemes vitatkozni.

Annál is inkább kerülném ezt a vitát, mert nagy valószínűséggel kisebbségben maradnék a véleményemmel. Az ominózus fotó ugyanis az Instagramon jelent meg, és minden idők legtöbb like-ját sikerült bezsebelnie, azaz úgy tűnik, a legtöbb Insta-felhasználó nem az én véleményemet osztja.

Ahogy az lenni szokott, a fotó önálló életre kelt, és az Instán hamarosan megjelent a #hearthair, azaz szívhaj hashtag, ami azokat a fotókat jelölte, ahol lányok alkották újra az eredeti(nek gondolt) Kendall Jenner-féle frizurát.

Dél-Korea lányai Kép forrása: Instagram, xxxsufanng

Személy szerint nagy rajongója vagyok a koreai kultúrának, de hogy néha egészen meglepő dolgokat tud produkálni, az tény – mondjuk éppen ezért szeretem annyira.

A #hearthair megjelenése után a dél-koreai tinilányok körében nagyon gyorsan új trend jelent meg, amit nagyjából szív frufrunak lehetne fordítani, illetve néha ennek angol változatát, a heart bang hairt is használják.

Elég volt egy-két fotó, megosztás, és bumm!, az Instagramot ellepték a két vékony tincs frufruból szív alakot formáló lányok.

Azt, hogy ezek a lányok vajon tényleg a mindennapokban is így hordják-e a hajukat, vagy csak egy like-gyanús Insta-képért lövik be ilyenre a sérót, őszintén szólva nem tudom, de inkább az előbbi mellett tenném le a voksomat.