5+1 óriási főbűn, amit a hajad ellen elkövetsz

Kovács Andrea
Írta: ,

Hajunk egy-két szerencsés eset kivételével általában úgy változik, ahogy éppen kedve tartja. Vannak napok, amikor tökéletes hajkoronával ébredünk, máskor viszont tükörképünket nézve azon morfondírozunk, mit követhettünk el, hogy ilyen lomboncot érdemeltünk cserébe. És bár megjelenésedet az időjárástól kezdve a hangulatodon át egészen a genetikáig sok minden befolyásolhatja, az általad alkalmazott hajformázó módszerekkel te magad is sokat ronthatsz, vagy éppen javíthatsz a helyzeten!

A legtöbb nő hajmosás után szinte azonnal a törölközőért nyúl, majd alaposan megdörzsöli vele nedves tincseit. Ezzel azonban nem feltétlenül teszünk jót a frizuránknak, a pamut, illetve frottír törölköző ugyanis megsértheti a hajszálakat.

Helyette használj inkább egy puha pólót, vagy egy mikroszálas törölközőt! Itasd fel finoman a felesleges vizet a hajadról, és sose dörzsöld erősen a nedves tincseket!

Ha van rá lehetőséged, hajmosás után egyszerűen hagyd a szabad levegőn megszáradni a hajad!

Nem óvod a naptól és a hőtől Kép forrása: luxyhair.com

Nem csak a bőrödet, a hajadat is óvnod kell napozás közben, hiszen nyáron az intenzív hőnek és a káros UV-sugaraknak köszönhetően károsodhat a haj, veszíthet rugalmasságából és fényéből.

Ennek megakadályozása érdekében használj speciális UV-védelemmel ellátott sampont, vagy UV-szűrős hajspray-t, esetleg hajfény olajat!

Hasonló a helyzet az erőteljes hővel történő hajformázás során is. Alkalmazz tincseiden hővédő spray-t, mielőtt a hajsütővassal nekiállnál elkészíteni frizurádat!

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató