Ombre: új divat a hajfestésben

Írta: ,

Az ombre egy újfajta divat a hajfestésben. Egyre több sztáron láthatjuk, szép és természetes hatást vált ki, de ha úgy akarjuk, akkor akár extravagáns benyomást is kelthetünk vele.

Kiszívta a nap

1/7 Kiszívta a nap

Az ombre festésmód lényege, hogy az alsó tincseket többféle technikák közül választva néhány árnyalattal világosabbra festik, mint a haj többi részét.
Ezzel azt a hatást érik el, mintha a haj vége már többször is találkozott volna a nappal, és azt kicsit világosabbra szívta volna ki.
Drew Barrymore

Fejtető

2/7 Fejtető

Az ombre technika a fejtőnél a hajat általában a természetes színben hagyja meg.
Ha az őszül, vagy valami miatt nem megfelelő színű, akkor természetesen ezt is befestik, de ránézésre úgy néz ki, mintha a felső 10-15 cm-hez hozzá sem nyúltak volna.
Ashlee Simpson

Lenövés

3/7 Lenövés

Az ombre-t nem lehet összekeverni a lenövéssel: a legnagyobb eltérés az, hogy az ombre enyhe átmenettel dolgozik, míg a lenövés egy határozott vonallal választja el a festett és festetlen részeket.
Szintén nagy különbség, hogy az ombre azt a benyomást kelti, mintha frissen jönnénk a nyaralásból, míg a lenövés ápolatlan hatást kelt.
Isabel Lucas

Extrém

4/7 Extrém

Az ombre módszert általában természetes hajszínekkel készítik, persze ennek az irányzatnak is vannak extrémebb irányai is.
A színeket bármeddig kombinálhatjuk, a fejtőnél lévő lehet akár sötétkék színű, míg a tincsek alsó része akár bordó is. Létezik például pinkben is, amely alul halvány rózsaszínbe megy át.

Előnyei

5/7 Előnyei

Az ombre megoldás kiválóan alkalmas arra, hogy természetes hatást keltsünk úgy, hogy egy kis vidámságot is csempészünk frizuránkba a napszívta tincsekkel.
Nem utolsó sorban akkor is hasznos, ha a lenövésünket szeretnénk eltakarni és tovább növeszteni, amíg meg nem szabadulunk tőle.
Leighton Meester

Hullámok

6/7 Hullámok

Az ombre igazán a göndör vagy hullámos hajaknak áll jó. A teljesen egyenes hajnál (különösen a vasalt haj esetén) nagyon egyértelműen látszik a színek elválása, míg a göndör haj kicsit elrejti az átmenetet, ettől játékosabb és fiatalosabb benyomást kelt.
Jessica Biel

Spórolhatunk vele!

7/7 Spórolhatunk vele!

Az ombre hajviselet nemcsak divatos és szép, hanem rendkívül pénztárca-barát is. A haj lenövése ugyanis így nem szembetűnő és csúnya, így kitolhatjuk a hajfestéseket nagyobb periódusra.
A hétköznapi nők számára tehát megéri kipróbálni, jó kompromisszumot jelent a természetes és festett haj közt vacillálók számára is.
Rachel Bilson