Nyári frizuratrend csak igazán bevállalós nőknek

Göcző Nóra
Írta: ,

A fel- vagy aláborotvált, motívumokkal díszített tarkó, másnéven hajtetoválás évekkel ezelőtt jelent meg a nők körében. Ám mivel egy extrém hajtípusról van szó, csak lassan kezdett szélesebb körben is elterjedni. Merészséget és vadságot sugall, ha valaki vonalakat, különböző motívumokat hord a fejére borotválva. Tapasztalt fodrászok szerint valóban az egyéniséget tükrözi ez a frizura, s nem mindegy, hogy milyen alakzatot kér egy nő, amikor beül a fodrász székbe. Olyan hazai és nemzetközi sztárok, mint Rihanna, Pink vagy Pásztor Anna már rég felfedezték maguknak az extravagáns frizurát, és tavaly óta a fesztiválokon, strandokon is hódítani kezdett a hajtetkó.

A diszkréten feltűnő aláborotválás Kép forrása: buzzfeed.com

A tarkón lévő haj rövidre vágásának legismertebb változata a nálunk „felnyírásként” ismert, soft punk frizura.

Egyeseknek már ez is sok (azok üljenek le, mielőtt tovább lapoznák a cikket), másoknak ez is csak egy hétköznapi hajviselet.

Sokan ráadásul nem is azért választják ezt a fazont, mert szeretnének kitűnni a tömegből, hanem azért, mert olyan dús hajkoronával lettek megáldva, hogy nyáron kénytelenek így megoldani a hajproblémát, ha nem akarnak folyton úgy kinézni, mintha épp lefutották volna a félmaratont.

Hétköznapinak a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető vágásról van szó, de ezt még a szerényebb lányok is bevállalhatják, ha csak egy kicsit akarnak lázadni.

Egyenes vonalak, egyenes jellem Kép forrása: lovehairstyles.com

Az egyenes vonalak a legelterjedtebbek a hajtetoválást kedvelők között.

A vízszintes és ferde csíkok a leggyakoribbak, de a négyzetes vagy háromszögszerű borotválás sem ritka.

Ezek a feltűnő, de mégis inkább szolidabb változatok, melyek hosszú haj esetén akár teljesen láthatatlanok is lehetnek, amikor nincs feltűzve a haj.

Kevésbé bonyolult elkészíteni, mint a következőkben látható formákat, de hibázásra itt sincs túl sok lehetősége a szakembernek.