Nagyon hullik a hajad? 5 tudományosan elismert módszer, amivel véget vethetsz ennek

Szirák Viki
Írta: ,

Kutatások szerint egy bizonyos életkoron túl a nők 50%-a tapasztal jelentősebb hajhullást, ami egy idő után már nem csak hajmosás során mutatkozik meg, hanem a hétköznapi tevékenységek során is. De a férfiak sincsenek védve, hiszen átlagosan 35 év felett kezdődik náluk a hajszálak ritkulása. Rengeteg dolog szerepet játszik ebben, ezért érdemes megfogadnod az alábbi tudományosan alátámasztott megoldásokat!

Amit eszel és iszol

Az első, és egyben legfontosabb dolog, hogy alaposan szemügyre kell venned az étkezésed. Az egészséges táplálkozás ugyanis a hajad állapotára is befolyással van! Szakértők szerint fontos odafigyelni arra, hogy az étrended tele legyen vitaminokkal és egészséges összetevőkkel, mert ez képes csökkenteni a hajhullás mértékét. Ugyanez a helyzet a vízfogyasztással is! A hajszálak növekedése és a tested hidratáltságának mértéke között nagy a kapcsolat. Ha nem iszol eleget, sokkal lassabban növekszenek, és egy idő után a kiszáradás miatt akár hullani is kezdhetnek. A legjobb, ha napi nyolc pohár vizet megiszol!

A megfelelő hajfesték

Nem véletlenül mondják, hogy a hajfestés roncsoló hatással van a frizurádra. Hiába érzed úgy, hogy a szőke tincsek jobban állnak neked, a festés és leszívás során a hajszálak védelmező funkciója roncsolódik, ezáltal megvékonyodnak, majd gyorsabban is sérülnek egy egyszerű fésülködés közben is. Fontos odafigyelni arra, hogy mennyire gyakran és milyen típusú festékkel fest a fodrászod, valamint neked is hangsúlyt kell helyezned az otthoni hajápolásra, ha nem szeretnél egyre több elhullott hajszálat látni hajmosás során.

Wavebreakermedia/depositphotos.com

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!