Mit kezdj a vékony és élettelen hajszálakkal?

Írta: ,

A hajad több környezeti tényező hatására válhat élettelenné, és sajnos csak ront a helyzeten, ha eredetileg vékony szálú frizurával áldott meg a sors. De honnan tudhatod, hogy a te hajad genetikailag vékony, vagy a külső hatások károsították? És mit kezdhetsz a rugalmatlan, problémás szálakkal?

Mitől vékony a hajad? Kép forrása: thechicsite.com

1/5 Mitől vékony a hajad?

A hajszálaid eredeti vastagságát úgy tudod megállapítani, ha közelebbről is megnézed a hajtöveidet. Az ott látott átmérő az, amivel eredetileg rendelkezel, tehát amit genetikailag örököltél.

Amennyiben a hajvégeket a hajtöveidhez hajtod, máris láthatod, van-e különbség. Ha ugyanolyan vastagok a hajszálaid, akkor bár lehet, hogy vékony szálú a hajad, legalább külső tényezőkkel nem károsítod a frizurádat.

Minél nagyobb a különbség, annál jelentősebb a figyelmeztetés: valószínűleg helytelenül, vagy hiányosan ápolod a hajadat, és fokozottan teszed ki olyan hatásoknak, amik a szálak elvékonyodását eredményezik. A vékony haj, és a töredezettség egyébként nem feltétlenül függ össze, de ha utóbbit is tapasztalatod, akkor komolyan újra kell gondolnod hajformázási és hidratálási rutinodat.

Hogyan erősítheted a vékonyszálú hajadat? Kép forrása: stylecaster.com

2/5 Hogyan erősítheted a vékonyszálú hajadat?

Amennyiben genetikailag gyenge a hajad, adhatsz neki némi tartást és kicsit erősítheted is a szálakat a megfelelő vitaminok és hajszeszek, ápolók alkalmazásával. Előbbiekre jó példa a Cink+C, vagy a kovaföldkapszula, utóbbira pedig a Varga hajcsepp, de a különféle olajok (pl.

ricinus, jojoba) is rengeteget segíthetnek.

Nagyon fontos a változatos és kiegyensúlyozott táplálkozás – ez természetesen nem csak a vékony szálú frizura, hanem az összes hajtípus esetében lényeges. De ügyelned kell a megfelelő folyadékfogyasztásra is, ugyanis annak hiánya nem csupán szervezeted egészére, hanem a bőrödre és a hajadra szintén komoly hatással van.

Használj minél több olyan hajápolót, ami magas keratintartalommal rendelkezik, ha a fodrászod javasolja, a keratinos hajápolást is érdemes kipróbálnod a szalonban. 

Ha külső hatásoktól gyengül Kép forrása: thechicsite.com

3/5 Ha külső hatásoktól gyengül

Sajnos nagyon könnyen károsíthatod a frizurádat, akár ideiglenes, rossz szokásokkal, akár mélyen berögzült tévhitekkel.

Az minden estre biztos, hogy a helytelen vegyszerhasználat és a hajformázók túl gyakori, nem megfelelő alkalmazása elsődleges helyen áll, amennyiben a hajkárosító szokásokat vesszük górcső alá.

Lehet, hogy formátlannak, élettelennek érzed a frizurádat, de hidd el, az állandó hullámosítással, vagy a túl gyakori festéssel éppen a célod ellen teszel.

A száraz, megviselt haj sokkal hamarabb kidobja a hajfestéket, gyorsabban veszít színéből, a göndörítés, vagy éppen a vasalás pedig nem csupán gyengíti, meg is törheti a hajszálakat.

Így bár aktuálisan segíthet a látványon ez a két praktika, hosszútávon még vékonyabbá és megviseltebbé teszi a frizurádat.

Mit tehetsz még? Kép forrása: pophaircuts.com

4/5 Mit tehetsz még?

Nagyon lényeges, hogy vékony hajszál esetében mindenképpen vágass egy jó frizurát.

Ha nem csupán gyenge, hanem élettelen és problémás is a hajad, akkor egyszerűen képtelen leszel a jó frizura hiányában esztétikus megjelenésre szert tenni.

De hogyan tudod otthon kezelni a megfelelő fazont?

Semmiképpen se használj túl sok hajformázót, fixálót, mert ezek még tovább szárítják az egyébként is vékony hajszálaidat.

Többet segít a hidratálás és az, ha a fejedet előrehajtva, körkefével szárítod meg a hajadat, így nagyobb volument adhatsz a tincseidnek anélkül, hogy károsítanád őket.

Ha nem csupán vékony szálú, hanem aránylag ritka is a hajad, teljes hajfestés helyett válaszd inkább a melírozást. Ez nem csupán dúsabbnak mutatja a frizurádat, hanem ritkább festés is igényel, ami ugyancsak hajkímélő hatású.

Lafferton Fodrászatok

5/5 Lafferton Fodrászatok

Ha nem csak olvasni szeretnél a tökéletes frizurákról, hanem szeretnél végre egy igazán Hozzád illőt, akkor gyere el Magyarország első elrontott frizurák helyrehozására specializálódott fodrászatába, és legyen tökéletes frizurád már holnaptól!

 

Lafferton Fodrászat online bejelentkezés

www.facebook.com/Lafferton.Fodraszat 

Lafferton Fodrászat Buda

1111 Budapest, XI. kerület,

Vak Bottyán u. 2. +36 (70) 635 1428

Lafferton Fodrászat Pest

1067 Budapest,

VI. kerület, Szondi u. 16. +36 (70) 602 5303