Mit kezdj a vékony és élettelen hajszálakkal?

Lafferton Annamária
Írta: ,
Mit kezdj a vékony és élettelen hajszálakkal?

A hajad több környezeti tényező hatására válhat élettelenné, és sajnos csak ront a helyzeten, ha eredetileg vékony szálú frizurával áldott meg a sors. De honnan tudhatod, hogy a te hajad genetikailag vékony, vagy a külső hatások károsították? És mit kezdhetsz a rugalmatlan, problémás szálakkal?

Mitől vékony a hajad? Kép forrása: thechicsite.com

A hajszálaid eredeti vastagságát úgy tudod megállapítani, ha közelebbről is megnézed a hajtöveidet. Az ott látott átmérő az, amivel eredetileg rendelkezel, tehát amit genetikailag örököltél.

Amennyiben a hajvégeket a hajtöveidhez hajtod, máris láthatod, van-e különbség. Ha ugyanolyan vastagok a hajszálaid, akkor bár lehet, hogy vékony szálú a hajad, legalább külső tényezőkkel nem károsítod a frizurádat.

Minél nagyobb a különbség, annál jelentősebb a figyelmeztetés: valószínűleg helytelenül, vagy hiányosan ápolod a hajadat, és fokozottan teszed ki olyan hatásoknak, amik a szálak elvékonyodását eredményezik. A vékony haj, és a töredezettség egyébként nem feltétlenül függ össze, de ha utóbbit is tapasztalatod, akkor komolyan újra kell gondolnod hajformázási és hidratálási rutinodat.

Hogyan erősítheted a vékonyszálú hajadat? Kép forrása: stylecaster.com

Amennyiben genetikailag gyenge a hajad, adhatsz neki némi tartást és kicsit erősítheted is a szálakat a megfelelő vitaminok és hajszeszek, ápolók alkalmazásával. Előbbiekre jó példa a Cink+C, vagy a kovaföldkapszula, utóbbira pedig a Varga hajcsepp, de a különféle olajok (pl.

ricinus, jojoba) is rengeteget segíthetnek.

Nagyon fontos a változatos és kiegyensúlyozott táplálkozás – ez természetesen nem csak a vékony szálú frizura, hanem az összes hajtípus esetében lényeges. De ügyelned kell a megfelelő folyadékfogyasztásra is, ugyanis annak hiánya nem csupán szervezeted egészére, hanem a bőrödre és a hajadra szintén komoly hatással van.

Használj minél több olyan hajápolót, ami magas keratintartalommal rendelkezik, ha a fodrászod javasolja, a keratinos hajápolást is érdemes kipróbálnod a szalonban. 

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján