Miről árulkodnak a besárgult melír tincsek?

Lafferton Annamária
Írta: ,
Miről árulkodnak a besárgult melír tincsek?

Bár a szőke mindig is az egyik legközkedveltebb és legcsábítóbb hajszínnek számított, a hajfestést illetően mégis ennél az árnyalatnál lehet a legtöbbet hibázni. Nem csupán az otthoni melírozás vezethet katasztrofális eredményhez, néhány hét elteltével be is sárgulhatnak a hamvas tincseid!

Gyakorlatilag teljesen esélytelen, hogy otthoni körülmények között esztétikusan és veszélyek nélkül melírozhasd a frizurádat. Egy natúr, világos hajjal még talán elérhetsz esztétikus eredményt, de másodjára, vagy festett, illetve sötétebb alapszínnel aligha.

Számtalan buktatót felsorolhatnánk, ám a legveszélyesebb tényező kétségtelenül az, hogy a szőkítéshez mindig vegyszert kell alkalmaznod.

A megfelelő koncentrátum elérése létfontosságú, ellenkező esetben az lesz a legkisebb problémád, hogy besárgult a frizurád.

Sajnos a helytelen vegyszerhasználat gyakran vezet komoly hajkárosodáshoz, adott esetben még a fejbőröd is sérülhet!

A melírozás nem gyerekjáték, szakértelem, továbbá megfelelő minőségű, erősségű vegyszer és helyes festési technika szükséges hozzá.

Hogyan melíroznak a szalonban?

A fodrászatokban először is eldöntik, szükség van-e a hajszín leszívatásához, és ha igen, milyen erősségű szőkítő anyagot kell kikeverni.

Sokan nem tudják, de az egészen világosbarna, sötétszőke hajat szőkítő por nélkül, hajfestékkel is lehet melírozni, nincs szükség az egyébként – főleg szakértelem hiányában – károsító lépésre.

Hagyományos melírozásnál először leszívatják a megfelelő tincseket, majd miután elérik a kívánt színmélységet, gyengéden megmossák a hajat, amit törölköző szárazra törölnek.

Ezt a lépést követően jöhet csak a valódi színezés, aminek hatására elkerülhető a rendkívül természetellenes, sárga végeredmény.

Te is láthatod, a melírozás nem annyira egyszerű, mint egy hétköznapi hajfestés a saját fürdőszobádban, amivel egyébként szintén könnyen mellélőhetsz. 

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján