Miről árulkodnak a besárgult melír tincsek?

Írta: ,

Bár a szőke mindig is az egyik legközkedveltebb és legcsábítóbb hajszínnek számított, a hajfestést illetően mégis ennél az árnyalatnál lehet a legtöbbet hibázni. Nem csupán az otthoni melírozás vezethet katasztrofális eredményhez, néhány hét elteltével be is sárgulhatnak a hamvas tincseid!

1/6 Miért veszélyes az otthoni melírozás?

Gyakorlatilag teljesen esélytelen, hogy otthoni körülmények között esztétikusan és veszélyek nélkül melírozhasd a frizurádat. Egy natúr, világos hajjal még talán elérhetsz esztétikus eredményt, de másodjára, vagy festett, illetve sötétebb alapszínnel aligha.

Számtalan buktatót felsorolhatnánk, ám a legveszélyesebb tényező kétségtelenül az, hogy a szőkítéshez mindig vegyszert kell alkalmaznod.

A megfelelő koncentrátum elérése létfontosságú, ellenkező esetben az lesz a legkisebb problémád, hogy besárgult a frizurád.

Sajnos a helytelen vegyszerhasználat gyakran vezet komoly hajkárosodáshoz, adott esetben még a fejbőröd is sérülhet!

A melírozás nem gyerekjáték, szakértelem, továbbá megfelelő minőségű, erősségű vegyszer és helyes festési technika szükséges hozzá.

Hogyan melíroznak a szalonban?

2/6 Hogyan melíroznak a szalonban?

A fodrászatokban először is eldöntik, szükség van-e a hajszín leszívatásához, és ha igen, milyen erősségű szőkítő anyagot kell kikeverni.

Sokan nem tudják, de az egészen világosbarna, sötétszőke hajat szőkítő por nélkül, hajfestékkel is lehet melírozni, nincs szükség az egyébként – főleg szakértelem hiányában – károsító lépésre.

Hagyományos melírozásnál először leszívatják a megfelelő tincseket, majd miután elérik a kívánt színmélységet, gyengéden megmossák a hajat, amit törölköző szárazra törölnek.

Ezt a lépést követően jöhet csak a valódi színezés, aminek hatására elkerülhető a rendkívül természetellenes, sárga végeredmény.

Te is láthatod, a melírozás nem annyira egyszerű, mint egy hétköznapi hajfestés a saját fürdőszobádban, amivel egyébként szintén könnyen mellélőhetsz. 

Gyakori hibák korrigálása

3/6 Gyakori hibák korrigálása

Az otthoni melírozást illetően az egyik leggyakoribb hiba, hogy a hajtőnél megfolyik a festék, márpedig ezt az éktelenkedő foltot még a fodrásznak is nehéz korrigálnia.

Sajnos sokszor előfordul az is, hogy a nem megfelelő körülmények között készült, szőkítő porral világosított hajszálak megégnek.

Ez akár a fejbőr kisebesedését is eredményezheti, ám legalább ennyire fájdalmas lehet számodra, hogy a megégett hajszálaidat egyszerűen le kell vágni.

Ugyancsak sajnálatos tény, hogy ezt az igen jelentős hibát időnként maguk a fodrászok követik el, mikor a szükségesnél sokkal erősebb vegyszert használnak. Emiatt sem mindegy, kire bízod a frizurádat!

Ha otthon rontottad el a festést, akkor minél előbb menj a fodrászodhoz, ha viszont ő volt az, aki tönkretette a hajadat, akkor záros időn belül keress egy igazi szakembert.

Mit lehet kezdeni a károsodott hajjal?

4/6 Mit lehet kezdeni a károsodott hajjal?

Egy jó szakembernek mindig az a célja, hogy a hajad állapotát minél inkább megőrizze, javítsa.

Fájdalmas tény, de súlyos esetekben az esztétikum egy ideig mellékes, sokkal fontosabb, hogy a hajszálaid állapotából a lehető legtöbbet kihozzák.

Emiatt lehet, hogy a fodrászod azt javasolja, néhány hétig minden nap nagyon gondosan hidratáld a frizurádat, ő csak utána tud valamit kezdeni vele.

Az is előfordulhat, hogy egyből hozzá tud nyúlni, akár festéssel, akár vágással, de sajnos van rá esély, hogy a komoly károsodást követően tűrnöd kell annak érdekében, hogy a végeredmény elfogadható legyen.

Súlyos károsodással csak nagyon megbízható fodrászhoz fordulj, de az ő véleményére feltétel nélkül támaszkodj!

Hogyan lehet kezelni a besárgult tincseket?

5/6 Hogyan lehet kezelni a besárgult tincseket?

A sárgulást illetően tudni kell, hogy minél sötétebb a hajad, annál több benne a vörös pigment, tehát annál könnyebben fog sárgulni.

A nem megfelelő festési technikát és vegyszerhasználatot követően szinte azonnal felléphet ez a probléma, ami tehát egy fontos figyelmeztetés lehet számodra.

Az idővel sárguló tincsek aránylag normálisnak számítanak, hiszen az öregedő festés természetes velejárója az elszíneződés.

Ez jelezheti, hogy ideje fodrászhoz menned, de minimum 4-6 hetet kell várnod az egészséges frizura érdekében.

A hamvasító samponok is segíthetnek, de csak ha megfelelően alkalmazod őket.

Ne használd sűrűbben, mint 3-4 hajmosás, mert hatására zöldülni, lilulni, vagy éppen szürkülni fog a hajszíned, ami éppúgy nem esztétikus, mint a sárga!

Lafferton Fodrászatok

6/6 Lafferton Fodrászatok

Ha nem csak olvasni szeretnél a tökéletes frizurákról, hanem szeretnél végre egy igazán Hozzád illőt, akkor gyere el Magyarország első elrontott frizurák helyrehozására specializálódott fodrászatába, és legyen tökéletes frizurád már holnaptól!

 

Lafferton Fodrászat online bejelentkezés

www.facebook.com/Lafferton.Fodraszat 

Lafferton Fodrászat Buda

1111 Budapest, XI. kerület,

Vak Bottyán u. 2. +36 (70) 635 1428

Lafferton Fodrászat Pest

1067 Budapest,

VI. kerület, Szondi u. 16. +36 (70) 602 5303