Minden, amit a keratinos hajápolásról tudnod kell

Írta: ,

Manapság a hajápolást illetően minden túlságosan hívogatóan hat, amiben szerepel a „keratin” kifejezés. Tény, hogy ez a hatóanyag az egyik leglényegesebb összetevő, ha a hajszálak erősítéséről beszélünk, ám a hangzatos jelző időnként nemhogy ápol, sokkal inkább károsít.

Keratinos hajápolás kontra keratinos hajegyenesítés 1/2. Kép forrása: pophaircuts.com

1/4 Keratinos hajápolás kontra keratinos hajegyenesítés 1/2.

Nagy a különbség a keratinos hajápolás és a keratinos hajegyenesítés között, márpedig ezt a két kezelést sokan összetévesztik. Az előbbi valóban hasznos, és jelentős javulást lehet elérni a segítségével, de tudod, mit takar egészen pontosan?

Ezt a kezelést a szalonban kérheted, és bár minden fodrászatban másfajta termékekkel dolgoznak, az biztos, hogy a használt pakolásoknak rendkívül magas a keratin tartalmuk.

Ez a hatóanyag – sok más tápláló összetevővel karöltve – a megfelelő hőmérséklet hatására szépen beépül a hajszálakba, így erősíti, táplálja azokat.

Az ideális hőmérsékletet és a megfelelő körülményeket azonban csak a szalonokban tudják számodra biztosítani, ezért sokkal hatékonyabbak azok a kezelések, mint az otthoniak. 

Keratinos hajápolás kontra keratinos hajegyenesítés 2/2. Kép forrása: neginmirsalehi.com

2/4 Keratinos hajápolás kontra keratinos hajegyenesítés 2/2.

A keratinos hajegyenesítés ezzel szemben egészen mást takar: a hangzatos reklámok ellenére egyáltalán nem táplálja a hajat, ugyanis teljesen ugyanaz, mint a dauer, csak fordított változatban.

A keratinos hajegyenesítés során nem göndörré válnak a tincseid, mint a dauer esetében, hanem egyenessé, de a funkció és a folyamat lényegében ugyanaz.

Emiatt göndör hajúaknak semmiképpen sem javasoljuk a használatát, a hullámos hajjal pedig szintén érdemes alaposan megfontolnod a kockázatokat.

Egy, legfeljebb két alkalommal még szép eredményt érhet el a fodrászod, de a továbbiakban már annyira megsérülhet a hajszerkezeted, a hajszálaidnak a felülete, hogy teljesen tönkremehet a frizurád.

Az egyenes hajtípussal más a helyzet, de ott nincs is értelme a tartós egyenesítésnek, te szintén sokkal jobban jársz a keratinos hajápolással, ami egészségesebbé, látványosabbá teszi a frizurádat. 

Otthon is használhatod Kép forrása: prettydesigns.com

3/4 Otthon is használhatod

Mivel a keratinos hajápolók valóban hatásosak, segítségükkel tényleg csodás eredményeket érhetsz el, érdemes otthon is alkalmaznod őket.

Nyugodtan vásárolj olyan hajápoló termékeket (samponokat, balzsamokat, hajpakolásokat és száraz hajápolókat), amik magas arányban tartalmazzák ezeket a hatóanyagokat. Minél előbb szerepel az összetevők listáján a keratin szó, annál jelentősebb mennyiségben találhatod meg a termékben hatóanyagot.

A pakolásokat illetően azonban fontos, hogy ne várj ugyanolyan eredményt, mint amivel a szalonban kecsegtetnek. Bár valamennyit számíthat, ha fóliába, illetve törölközőbe csavarod a hajpakolással bevont hajadat, esetleg a textilre óvatosan rámelegítesz hajszárítóval, a keratin beépülése messze nem lesz olyan jelentős, mintha a fodrászatban generált, állandó hőmérsékletet vennéd igénybe.

Ugyanakkor mégis az a fontos, hogy a keratinos hajpakolás mindig eredményes és hasznos, tehát otthon is érdemes rá időt szánnod, ha pedig megteheted, a szalonokban történő kezelésre is szánj pénzt és időt.

Lafferton Fodrászatok

4/4 Lafferton Fodrászatok

Ha nem csak olvasni szeretnél a tökéletes frizurákról, hanem szeretnél végre egy igazán Hozzád illőt, akkor gyere el Magyarország első elrontott frizurák helyrehozására specializálódott fodrászatába, és legyen tökéletes frizurád már holnaptól!

 

Lafferton Fodrászat online bejelentkezés

https://www.facebook.com/Lafferton.Fodraszat

Lafferton Fodrászat Buda

1111 Budapest, XI. kerület,

Vak Bottyán u. 2. +36 (70) 635 1428

Lafferton Fodrászat Pest

1067 Budapest,

VI. kerület, Szondi u. 16. +36 (70) 602 5303