Minden, amit a keratinos hajápolásról tudnod kell

Lafferton Annamária
Írta: ,
Minden, amit a keratinos hajápolásról tudnod kell

Manapság a hajápolást illetően minden túlságosan hívogatóan hat, amiben szerepel a „keratin” kifejezés. Tény, hogy ez a hatóanyag az egyik leglényegesebb összetevő, ha a hajszálak erősítéséről beszélünk, ám a hangzatos jelző időnként nemhogy ápol, sokkal inkább károsít.

Keratinos hajápolás kontra keratinos hajegyenesítés 1/2. Kép forrása: pophaircuts.com

Nagy a különbség a keratinos hajápolás és a keratinos hajegyenesítés között, márpedig ezt a két kezelést sokan összetévesztik. Az előbbi valóban hasznos, és jelentős javulást lehet elérni a segítségével, de tudod, mit takar egészen pontosan?

Ezt a kezelést a szalonban kérheted, és bár minden fodrászatban másfajta termékekkel dolgoznak, az biztos, hogy a használt pakolásoknak rendkívül magas a keratin tartalmuk.

Ez a hatóanyag – sok más tápláló összetevővel karöltve – a megfelelő hőmérséklet hatására szépen beépül a hajszálakba, így erősíti, táplálja azokat.

Az ideális hőmérsékletet és a megfelelő körülményeket azonban csak a szalonokban tudják számodra biztosítani, ezért sokkal hatékonyabbak azok a kezelések, mint az otthoniak. 

Keratinos hajápolás kontra keratinos hajegyenesítés 2/2. Kép forrása: neginmirsalehi.com

A keratinos hajegyenesítés ezzel szemben egészen mást takar: a hangzatos reklámok ellenére egyáltalán nem táplálja a hajat, ugyanis teljesen ugyanaz, mint a dauer, csak fordított változatban.

A keratinos hajegyenesítés során nem göndörré válnak a tincseid, mint a dauer esetében, hanem egyenessé, de a funkció és a folyamat lényegében ugyanaz.

Emiatt göndör hajúaknak semmiképpen sem javasoljuk a használatát, a hullámos hajjal pedig szintén érdemes alaposan megfontolnod a kockázatokat.

Egy, legfeljebb két alkalommal még szép eredményt érhet el a fodrászod, de a továbbiakban már annyira megsérülhet a hajszerkezeted, a hajszálaidnak a felülete, hogy teljesen tönkremehet a frizurád.

Az egyenes hajtípussal más a helyzet, de ott nincs is értelme a tartós egyenesítésnek, te szintén sokkal jobban jársz a keratinos hajápolással, ami egészségesebbé, látványosabbá teszi a frizurádat. 

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)