Milyen frizura illik az életstílusodhoz?

Lafferton Annamária
Írta: ,

A többség egy idő után unalmasnak ítéli meg a frizuráját, esetleg szükségét érzi valamilyen drasztikus változtatásnak. A komolyabb döntés meghozatala előtt nem árt átgondolni, milyen frizurát tudunk megfizetni és ápolni a mindennapok során.

Honnan tudhatjuk, hogy jó a frizuránk?

A jó frizura első ismérve, hogy még a komótosan induló reggeleken sem muszáj sokat törődni vele.

Mindösszesen öt-hat percet szükséges az igazításra fordítani, nem kell újra beszárítgatni, vagy ismét megmosni, hogy esztétikusan mutasson.

Ha sikerült megtalálni a legideálisabb fazont és stílust, akkor öröm tükörbe nézni, a hajunk lesz megjelenésünk egyik leglátványosabb eleme.

A jó frizura kiemeli a csodás adottságokat, vonalakat, elrejti az esetleges hibákat. Minderre a nélkül képes, hogy hosszan igazgatni, vasalni, göndöríteni kellene, egyszerű hajmosás és akár hajkefe nélküli hajszárítás után is remekül áll.

Nyilván egy vékonyszálú, kevesebb hajtömeggel rendelkező nőnél picivel több törődést igényel a gondozás, de egy normál, közepes minőségű hajnál csak megszárítani kell a frizurát.

Intő jelek, hogy változtatnunk kell

Nincs eltalálva a frizuránk, ha túl sok időt kell arra szánnunk, hogy szemrevaló megjelenésre tegyünk szert, és az extra figyelem dacára is csak pár óráig érezzük elfogadhatónak a látványt.

Sokat sejtet az is, ha nem találjuk csinosnak magunkat, ha reggel eszünkbe sem jut, hogy kiengedjük a tincseinket, egyből a hajgumi, csat után nyúlunk, vagy, ha még sminkelés után is sápadtnak tűnünk.

A károsodott hajszálak ugyancsak a változtatásra sarkallhatnak, nem érezhetjük jól magunkat, ha száraz, sprőd a hajunk, töredezettek a hajvégeink.

Természetesen a zsírosodást és korpásodást is kezelni kell, bár utóbbiakat illetően sokkal többet számít az életmód és a megfelelő, akár bőrgyógyász által előírt kezelés. Csak a problémák orvoslása után lehet elgondolkozni az új frizurán.