Mesés hajinspirációk – A 20. század korszakalkotó frizurái

bien.hu
Írta: ,

A változtatásra és megújulásra való igény minden korszakot egyformán jellemez és nincs ez másképp a divat valamint a frizurák terén sem. Minden évtizedben megfigyelhető a korábbi időszakot felülmúlni igyekvő trendek előretörése, melyek hol több, hol kevesebb sikerrel veszik át a megszokott hajviseletek helyét. 

A természetesség nem volt mindig trend

Manapság a természetesség a trend, így sokkal könnyebben találhat mindenki az egyéniségéhez illő és a szépségét kiemelő frizurát, de ez nem volt mindig így.

Az elrontott frizurák helyrehozásának szakértőjével, Lafferton Annamáriával, a Lafferton Fodrászat tulajdonosával, ezúttal az elmúlt évtizedek meghatározó frizura trendjeit mutatjuk be.


Lafferton Annamária az elrontott frizurák helyrehozására specializálódott fodrász. Hat éves korában döntötte el, hogy fodrász lesz, majd 13 évesen már ott állt a hajmosónál egy fodrászatban. Volt hajmodell, majd 3 éven keresztül tökéletesítette szakmai tudását egy mesterfodrász mellett Budapesten. 2010-ben nyitotta meg az első önálló szalonját Lafferton Fodrászat néven, amely Magyarországon elsőként az elrontott frizurák helyrehozására specializálódott.

20-as évek

Az első világháborút és az azt megelőző időszakot jellemző hosszú hajtól búcsút vettek a nők, különösen mert annak fenntartása, ápolása rengeteg időbe telt, amire keveseknek maradt lehetőségük.

Louise Brooks bubifrizurája tökéletes példája volt a húszas évek meghatározó trendjének, aki rengeteg nő számára szolgált példaképül, és akinek hatására ebben az időben a legtöbb, a divatot követni kívánó nő szerte a világon rövidre vágatta a frizuráját.