Még a hajmosást is lehet rosszul csinálni - Megmutatjuk, mire figyelj a frizurád érdekében

Oros Boglárka
Írta: ,

Bár egyszerű, mint az egyszeregy, mégis sokszor kiderül, hogy nem megfelelően mosunk hajat. Egyáltalán nem mindegy, milyen típusú sampont választasz, ahogy az sem, hogy mennyire erősen fésülködsz, hiszen ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy töredezetté, sérültté váljanak a hajszálak. Úgyhogy mostantól ezt az öt szabályt mindenképpen tartsd meg!

Soha ne használj 2in1 terméket, ami egyszerre használható balzsamként és samponként is. Ezek gyakran ígérik azt, hogy kellően ápolják a hajat, szépen fésülhetővé teszik, és közben táplálják is, ám valójában sokkal többre mész, ha van külön balzsamod és samponod is.

Utóbbi esetében a lényeg, hogy tisztítsa a fejbőrödet, tehát nem érdemes egy használt autó árát samponra pazarolni, az eredmény nem lesz tőle jobb.

Mindössze arra figyelj oda, hogy összetevők tekintetében mi a helyzet: a parabének (más néven kozmetikai tartósítószerek) ugyanis nagyon sok termékben megtalálhatók, pedig károsítják a hormonrendszert.

Sokakban felmerülhet a kérdés, vajon van-e értelme hajbalzsamot használni, vagy csak plusz 5-10 perccel hosszabbítjuk meg a hajmosási rutint? Az igazság az, hogy általánosságban érdemes mindig használni a hajmosás végén, mert számos előnye van.

Az egyik, hogy rögtön hatni kezd, és nem kell hetekig vagy hónapokig várnod: például azonnal jobban fésülhetővé és illatossá teszi a tincseket.

Arra figyelj oda, hogy a hajad típusához mérten válassz balzsamot, mert egészen más tartalmaz egy zsíros hajra kifejlesztett termék, és megint mást egy vékonyszálú hajra való balzsam.

Ezeket egyébként nem kell túlzásba vinni, hiszen eg egy kevés; a lényeg, hogy alaposan öblítsük ki.

Ha megfelelően használjuk ezt a terméket, nem nehezítheti el a hajat!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!