Így szárítsd a hajad a levegőn, hogy tökéletes legyen a végeredmény

Póta Szilvia
Írta: ,
Így szárítsd a hajad a levegőn, hogy tökéletes legyen a végeredmény

Kép forrása: unsplash

Nézzünk szembe a tényekkel! Egyszerűen nincs mindig időnk és energiánk arra, hogy megszárítsuk a hajunkat, majd a hajsütővas segítségével mutatós frizurát készítsünk belőle. Szerencsére a meleg idő nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy pihentessük hajkoronánkat, és mesterséges eszközök helyett természetes módon, a levegőn szárítsuk meg! Íme néhány egyszerű trükk, mellyel megregulázhatod a rendezetlen fürtöket!

A hajformázást érdemes már a zuhanyzóban elkezdeni! Ahogyan a bőröd, úgy hajad is kiszáradhat, károsodhat, ezért fontos, hogy megfelelően hidratáld!

Az első lépés tehát minden esetben a kondicionálás. Minél egészségesebb és lágyabb a hajad, annál könnyebben tudod majd kezelni később, és elkerülheted, hogy frizurád rendezetlen összhatást keltsen.

Alkalmazz a nedves hajadon mélyen tápláló pakolást, majd hagyd hatni néhány percig, végül pedig mosd le alaposan! Próbáld ki az argánolajat, illetve jojobaolajat tartalmazó kondicionálókat, ezek az összetevők ugyanis táplálják a hajat és egészséges fényt kölcsönöznek neki!

Zuhanyzás után a legfontosabb, hogy eltávolítsd a felesleges nedvességet a hajadról. Bár elsőre kicsit furcsának tűnhet, a legjobb, ha a törölköző használata előtt jól megrázod a fejedet, így elősegítheted, hogy hajad gyorsabban száradjon.

Azonban nem mindegy, milyen törölközőt használsz a hajad megtörléséhez!

Ahhoz, hogy elkerüld a kócos, rendezetlen összehatást, a legjobb megoldást egy puha pamutpóló, vagy mikroszálas törölköző jelenti, mely hatékonyan szívja fel a nedvességet.

Hajtsd le a fejedet, majd a mikroszálas törölköző segítségével finoman töröld meg a tincseid.