Legyen hullámos hajad hajsütő nélkül! Az 5 legjobb hajkímélő módszer

Zabolai Margit
Írta: ,
Legyen hullámos hajad hajsütő nélkül! Az 5 legjobb hajkímélő módszer

A laza loknik vagy sűrű hullámok a gyenge, vékony szálú hajat is dúsabbnak mutatják, volument és tartást adnak, ráadásul úgy tűnik, nem csak mi, lányok szeretjük őket, a pasiknak is nagyon bejönnek. Az állandó sütögetés azonban megviselheti a hajszálakat, ezért most összegyűjtöttünk néhány módszert, amelyek segítségével melegítés nélkül is formázhatod a frizurádat.

Milyen hajjal dolgozz?

Ha hajsütő vagy hajvasaló nélkül szeretnéd formázni a frizurádat, kétféle alapból érdemes kiindulni: az egyik a frissen mosott, enyhén nedves haj.

Ilyenkor fontos, hogy legalább törülköző szárazak legyenek a tincseid, különben feltekerve – különösen hosszabb haj esetében – soha nem fognak megszáradni, és így a hullám sem rögzül.

Ha viszont teljesen száraz hajból indulsz ki, akkor jobb, ha egy vagy két nappal korábban mostál hajat, a frissen mosott szálak ugyanis nehezebben formálódnak. Ha frissen mosott a hajad, akkor permetezz rá egy kevés vizet, mielőtt betekernéd.

Mire lesz szükséged?

Ahhoz, hogy az eredmény majd 10 perccel a hajad leengedése után is szép legyen, szükséged lesz valamilyen hajformázóra.

A legjobb, ha teszel egy kevés habot a hajadra még formázás előtt – ne túl sokat, mert az csak elnehezíti – a loknikat pedig majd tincsenként hajlakkal rögzíted.

Magához a formázáshoz már szinte bármit használhatsz, cikkünkből látni fogod, hogy hajgumi, hajpánt, de akár még egy zokni segítségével is bájos hullámokat varázsolhatsz magadnak.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

3 óriási tévhit a hurutos köhögéssel kapcsolatban