Legyen hullámos hajad hajsütő nélkül: 5 hajkímélő módszer

Kovács Andrea
Írta: ,
Legyen hullámos hajad hajsütő nélkül: 5 hajkímélő módszer

A laza loknik vagy sűrű hullámok a gyenge, vékony szálú hajat is dúsabbnak mutatják, volument és tartást adnak, ráadásul úgy tűnik, nem csak mi, lányok szeretjük őket, a pasiknak is nagyon bejönnek. Az állandó sütögetés azonban megviselheti a hajszálakat, ezért most összegyűjtöttünk néhány módszert, amelyek segítségével melegítés nélkül is formázhatod a frizurádat.

Hajpánt

Ebben a módszerben az a jó, hogy napközben akár bohém frizuraként is viselheted, estére pedig készen vannak a természetes hatású hullámok. Tegyél egy pántot a fejedre, húzd le körülbelül a homlokod közepéig. A hajad középen legyen elválasztva. Fogd meg jobb oldalt a legszélső tincsed végét, és visszafordítva húzd át a hajpánt alatt.

A lelógó részt fogd hozzá a következő tincshez, és azt is húzd át a hajpánt alatt. Így haladj hátrafelé, egészen a választékodig, aztán indulj el bal oldalról is. A két utolsó tincset hátul fogd össze, és tekerd fel a hajpántra.

Csinos koszorút kapsz, néhány óra múlva pedig gyönyörű hullámokat. Ha megakadsz a tekerésben, ezen a videón láthatod, hogyan is működik mindez a gyakorlatban.

A leggyorsabb módszer: laza hullámok kontyból

Talán az egyik legegyszerűbb módszer, mégsem hagyhatjuk ki a listából, hiszen akkor is működik, ha csak 20 perced van a hullámosításra.

Tegyél egy kis hajhabot a hajadra, majd fogd össze, és magasan a fejed tetején tekerd kontyba, majd rögzítsd egy hajgumival.

Az eredmény persze akkor a legszebb, ha egész éjszakára így hagyod, de ha 20 perc múlva leengeded, akkor is volument és tartást ad a hajadnak, ami vészhelyzetben igazi csodaszer lehet.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!