Melyik hajszín áll neked a legjobban? Ezt vedd figyelembe és megtudod

Szendrey Adrienn
Írta: ,
Melyik hajszín áll neked a legjobban? Ezt vedd figyelembe és megtudod

Kép forrása: unsplash

Ha szeretnénk megváltoztatni a külsőnket, akkor az egyik leghatékonyabb megoldást frizuránk megváltoztatása jelenti. A megfelelő hajszín kiválasztása azonban nem egyenlő azzal, hogy rábökünk egy színre a színskálán. Lássuk, hogyan választhatunk magunknak olyan hajszínt, ami biztosan jól áll majd!

Milyen színű ruhák állnak jól?

Ha tudjuk milyen színű ruha áll jól nekünk, akkor kiválóan igazíthatjuk ehhez hajszínünket is. 

- Ha jól áll nekünk a narancs, az olajzöld vagy a rozsdabarna ruha, akkor nyugodtan választhatunk aranyszőke vagy gesztenyebarna hajszínt.

- Ha a sötét lila, a fekete, a királykék vagy a fenyő-zöld ruha áll jól, akkor választhatunk platinaszőke, hamvas szőke, mélyvörös vagy akár fekete hajszínt.

- Ha jól áll nekünk a vörös, a bíbor, a szürke, vagy a kékeszöld ruha, akkor a semleges hajszínek illenek majd hozzánk, mint a középszőke, a csokoládébarna vagy a mahagóni.

Milyen a bőrtónusod?

Mindenek előtt meg kell határozunk bőrünk tónusát. Ha csuklónkon a vénák inkább kékesek, a bőrünk színe kicsit lilába hajlik, és hajlamosak vagyunk leégni a napon, akkor jellemzően hideg bőrtónusunk van.

Ha csuklónkon a vénák inkább enyhén zöldes árnyalatúak, a bőrszínünk sárgásbarnába hajlik, és viszonylag könnyen barnulunk, akkor meleg bőrtónusunk van.

Meleg bőrtónus esetén jobban áll majd egy sötétebb hajszín. Inkább ne válasszunk a bőrünknél világosabb árnyalatot, mert nagyon közönséges hatást érhetünk el vele.

Rózsaszínes bőrtónusnál válasszunk egy hamvas árnyalatot és kerüljük a mélyvöröset vagy az aranyszőkét. Világos bőrszínhez sokféle hajszínt választhatunk, de kerüljük a fekete vagy nagyon sötét árnyalatokat, mert nagyon sápadtnak fogunk tűnni (persze ha nem pont ez a cél). A sötét hajszín világos bőrrel együtt idősebbnek is fogja mutatni viselőjét a koránál.

Sárgás bőrárnyalatnál vigyázni kell a szőkével és az arany, valamint narancs jellegű árnyalatokkal, viszont kiváló választás lehet a mélyvörös és a sötétbarna árnyalat.