Könnyed frizuraötletek 2015 nyarára

Írta: ,

Nyakunkon a jó idő és a forróság, márpedig ilyenkor az egyik legfontosabb kényelmi kérdés, miként tudjuk hosszú hajunkat esztétikusan, mégis extra hőérzet nélkül viselni. Az alábbiakban két látványos és könnyen elkészíthető kontyot mutatunk be számotokra.

Fonott tarkókonty egyszerű kivitelben

1/4 Fonott tarkókonty egyszerű kivitelben

Tarkónk közelében fogjuk össze hagyományos módon lófarokban a hajunkat, majd enyhén húzzuk lejjebb a tincsen a hajgumit.

Hagyjunk ki néhány centi helyet a hajgumi és a fejünk között, majd az itt keletkezett részt válasszuk középen ketté. Alulról nyúljunk bele a választékba, és a korábban összefogott lófarkat felülről lefelé irányuló mozdulattal fordítsuk át a szétválasztott részen.

Kicsit igazgassuk el a frizuránkat, majd a lófarok alálógó részét válasszuk három egyforma részre. A megszokott módon haladjunk, és fonjuk be a hajunkat. Az utolsó néhány centimétert hagyjuk ki, itt rögzítsük a frizurát egy vékony hajgumival.

Alulról felfelé haladva óvatosan lazítsuk meg a szálakat az összefonott részen, így sokkal természetesebb, dúsabb hatású frizurát érhetünk el. 

Az utolsó simítások

2/4 Az utolsó simítások

Fogjuk meg a fonat alsó részét, majd vezessük fel egészen a korábban átfordított lófarokig, tehát a tarkónkig.

Biztosítsuk a szép ívet, miközben a fonat végét jelző hajgumit és az alsó részen szabadon hagyott szálakat elrejtjük kontyunk felső részében.

A biztos tartás érdekében hajcsatokkal rögzítsük a frizurát, szintén ügyelve rá, hogy azok ne látszódjanak ki.

Ne csak a fonat elrejtéséül szolgáló részt tűzzük meg, az esztétikusabb eredmény érdekében oldalról, alulról is használjunk néhány hullámcsatot. Ha van kedvünk, a kész kontyot körbeölelő fonatot még inkább meglazíthatjuk, s az íveltebb látvány érdekében néhány tincset az új pozícióban rögzíthetünk.

Íme, elkészültünk az első, könnyed nyári tarkókontyunkkal, ami a fonatoknak köszönhetően nem csupán kényelmes, hanem divatos is egyben. 

Csavart konty virággal megbolondítva

3/4 Csavart konty virággal megbolondítva

A következő frizura ugyancsak a korábbi lépéseknek megfelelően készül, legalábbis ami az átfordított lófarkat illeti. Az előbbiek alapján először fogjuk össze a hajunkat a tarkónktól kicsit feljebb, majd fordítsuk át a méretes tincset a kettéválasztott részen.

Ezt követően az alábbi frizura elkészítésekor ne fonjuk a hátramaradó, összefogott szálakat, hanem kezdjük el őket tekerni.

Miután végigértünk a szálakon, óvatosan, felfelé irányuló mozdulattal nyomjuk meg az összetekert tincset, miközben a hajvégeket a lófarok tövéhez közelítjük. Ahol korábban átfordítottuk a lófarkat, most fűzzük át a gondosan megtekert tincset is.

Ügyeljünk rá, hogy ne húzzuk át teljesen a tincset, a felső részt hagyjuk kellően lazán, és igazgassuk el esztétikusan annak érdekében, hogy a konty szépen kiadja magát. 

Az utolsó simítások

4/4 Az utolsó simítások

Ezt követően rögzítsük mindkét oldalról a hajunkat, továbbra is ügyelve arra, hogy az ívek szépen mutassanak.

A konty elkészítésének egyik utolsó lépésében a korábban átfűzött tincs alsó részével foglalkozzunk. Ismét tekerjük meg a szálakat, immáron kellően feszesen fogjuk össze őket, majd a konty egyik oldalán vezessük végig, és tűzzük el.

A csat könnyebb elrejtése érdekében válasszunk egy méretes virágot, amivel praktikusan elfedhetjük az esetlegesen kilógó kellékeket.

Mivel a virágok idén minden formában divatosak, érdemes alkalmanként a frizuránkba is tűznünk belőlük, így akár egy-egy fontosabb eseményen is bátran megjelenhetünk.