Könnyed frizuraötletek 2015 nyarára

Lafferton Annamária
Írta: ,

Nyakunkon a jó idő és a forróság, márpedig ilyenkor az egyik legfontosabb kényelmi kérdés, miként tudjuk hosszú hajunkat esztétikusan, mégis extra hőérzet nélkül viselni. Az alábbiakban két látványos és könnyen elkészíthető kontyot mutatunk be számotokra.

Fonott tarkókonty egyszerű kivitelben

Tarkónk közelében fogjuk össze hagyományos módon lófarokban a hajunkat, majd enyhén húzzuk lejjebb a tincsen a hajgumit.

Hagyjunk ki néhány centi helyet a hajgumi és a fejünk között, majd az itt keletkezett részt válasszuk középen ketté. Alulról nyúljunk bele a választékba, és a korábban összefogott lófarkat felülről lefelé irányuló mozdulattal fordítsuk át a szétválasztott részen.

Kicsit igazgassuk el a frizuránkat, majd a lófarok alálógó részét válasszuk három egyforma részre. A megszokott módon haladjunk, és fonjuk be a hajunkat. Az utolsó néhány centimétert hagyjuk ki, itt rögzítsük a frizurát egy vékony hajgumival.

Alulról felfelé haladva óvatosan lazítsuk meg a szálakat az összefonott részen, így sokkal természetesebb, dúsabb hatású frizurát érhetünk el. 

Az utolsó simítások

Fogjuk meg a fonat alsó részét, majd vezessük fel egészen a korábban átfordított lófarokig, tehát a tarkónkig.

Biztosítsuk a szép ívet, miközben a fonat végét jelző hajgumit és az alsó részen szabadon hagyott szálakat elrejtjük kontyunk felső részében.

A biztos tartás érdekében hajcsatokkal rögzítsük a frizurát, szintén ügyelve rá, hogy azok ne látszódjanak ki.

Ne csak a fonat elrejtéséül szolgáló részt tűzzük meg, az esztétikusabb eredmény érdekében oldalról, alulról is használjunk néhány hullámcsatot. Ha van kedvünk, a kész kontyot körbeölelő fonatot még inkább meglazíthatjuk, s az íveltebb látvány érdekében néhány tincset az új pozícióban rögzíthetünk.

Íme, elkészültünk az első, könnyed nyári tarkókontyunkkal, ami a fonatoknak köszönhetően nem csupán kényelmes, hanem divatos is egyben.