Klasszikus vintage frizurák, amelyek ma is minden alkalmon megállják a helyüket

Írta: ,

A divat jön-megy, de ha valami megmarad, és még évtizedekkel később is ugyanolyan jól viselhető, akkor arról tudod, hogy egy igazi klasszikus. Ezek a vintage frizurák a maguk idejében mindenkit meghódítottak, de ma is ugyanolyan jól viselhetőek akár különleges alkalmakra is.

1/7 Hatalmas hullámok

A ’40-es, ’50-es évek óriási hullámai lágyan omlottak az arc köré, miközben a kissé megtupírozott frufru még többnek, még teltebbnek mutatta a hajat.

Ez a frizura egyszerre elegáns és visszafogott, miközben egy hatalmas adag játékosság is van benne.

Natúr sminkkel és a kor szintén ikonikusnak számító piros rúzsával egyszerűen verhetetlen.

2/7 Óriás csavarók

Egy konty mindig jó választás, ha alkalmi frizurát szeretnél, ezzel az óriási csavarókkal tökéletesre kunkorított frizurával pedig a klasszikus elegancia mellé egy kis retro hatást is csempészhetsz.

A titok a szinte szoborszerű szabályosságban van, így mindenképpen érdemes a hajat először jól kifésülni, majd a csavarozás után hajlakkal fixálni, mert ez a haj akkor igazán szép, ha semmi nem töri meg a csigák szabályszerűségét.

3/7 Választék a ’40-es évekből

A ’40-es évek igazi klasszikusa volt ez a középen elválasztott és hátratűzött frizura, ami a munkába álló nőknek kényelmes, mégis elegáns és nagyon nőies viseletet jelentett.

A képen Frida Gustavson idézi meg a kor divatját Andreas Öhlund fényképén, a svéd Elle magazin 2011-es számában.

4/7 Cicaszem és oldalkonty

A tökéletes, nagy hullámokba sütött, majd oldalra fésült és kontyba tűzött haj igazi kedvenc volt a ’60-as években, és egy elegáns eseményen ma is éppen úgy megállja a helyét.

A kicsit pin up jellegű hatás érdekében érdemes cicaszemmel és klasszikus vörös rúzzsal társítani, az alapozód pedig legyen minél természetesebb, ha a szeplőid átlátszanak, az ennek a frizurának csak külön jót fog tenni.

5/7 Monroe szőke tincsei

Nem tudjuk, lesz-e valaha olyan kor, amikor a Marilyn Monroe-t megidéző szőke hullámokról ne a nőiesség jutna majd eszünkbe, most azonban biztos, hogy a kis tincsenként besütött és hátratupírozott, ettől még többnek tűnő, mégis tökéletesen rendezett hatást keltő frizura az egyik legszexibb hajviselet, amit csak elképzelni tudunk.

6/7 Marcell-hullám

Igazi klasszikus, amit minden magára valamit is adó fodrász megtanul elkészíteni.

A Marcell-hullám különlegessége, hogy nem önálló hullámokból, hanem hullámsorokból áll, a hullámoknak van mélysége és magassága, elkészítéséhez vizet, hajformázót, fésűt és a fodrász ujjait, vagy speciális csatokat kell használni.

7/7 Gyönyörű ’20-as évek

Valószínűleg nincs olyan, aki ne gyengülne el a pezsgőtől habzó ’20-as évek divatjától: csillogás, tollak, füstös szemek és laza hullámok jellemezték ezt a kort, melynek frizuráit egy kicsit modernebb kivitelben ma is könnyen megidézheted.

Ehhez nem is kell más, csak egy hajsütő és egy csillogó, díszes fejpánt.