Két frizura lépésről lépésre, amitől dúsabbnak tűnik a hajad

Lafferton Annamária
Írta: ,

A kevésbé dús hajkorona sokak számára okoz problémát, hiszen a sűrű, egészséges tincsek mindig vonzó külső jegynek bizonyulnak. A megfelelő vágási, festési és ápolási praktikákkal sokat lehet javítani a látványon, a végeredményt pedig a jól eltalált frizurákkal még tovább fokozhatjuk.

Laza tarkókonty 1

Az első frizura elkészítése során fésüljük hátra a hajunkat, majd fogjunk meg egy tincset fejünk jobb oldalán, a fülünk mögött.

A legjobb, ha nem frissen mosott hajjal dolgozunk (ideális, ha előző nap ejtjük meg a hajmosást és egy lapos hajkefével egynesre szárítjuk a hajat), hiszen úgy a szálak könnyebben szétcsúsznak és nehézséget okozhatnak a csavar elkészítésénél.

Laza tarkókonty 2

Kezdjük el tekerni az összefogott szálakat, majd amint elértük a tarkónk alját, vegyünk hozzá egy méretben megegyező tincset.

Az új tincset alulról hurkoljuk át az összefogott hajon, majd ezt az elvet egészen addig kövessük, míg el nem érünk a bal fülünkig.

Vegyük figyelembe, hogy a tincseket ne fogjuk szorosan, hagyjuk őket lazán aláesni, így nem csupán természetesebbnek, kevésbé szigorúnak hat a frizuránk, hanem egyúttal dúsabbnak is látszik.

Nem fontos tökéletesre kihozni a csavart, minél természetesebbnek hat, annál trendibb, lazább frizurát kapunk.