Készíts gyönyörű loknikat házilag, hő nélkül

Póta Szilvia
Írta: ,
Készíts gyönyörű loknikat házilag, hő nélkül

Bár a hullámos, göndör loknik dúsabbnak és szebbnek mutatják a hajat, az ehhez szükséges kellékek nem mindig tesznek jót fürtjeinknek. A hajformázó készülékek gyakori használata károsíthatja a hajszálakat, melytől azok szárazzá és fénytelenné válhatnak. Akkor sem kell azonban lemondanod a divatos loknikról, ha szeretnéd megőrizni hajad egészségét! A most következő egyszerű, hő nélküli módszerek és némi kézügyesség segítségével ugyanazt a hatást érheted el, mint a sütővassal!

Fonott hullámok

Kócos tengerparti hullámokat szeretnél? Nincs hozzá másra szükséged, mint egy egyszerű francia fonásra!

Győződj meg arról, hogy a hajad enyhén nedves, mielőtt nekikezdesz a fonásnak, ez biztosítja ugyanis, hogy a hullámok tartósak maradjanak. Kezdetnek tegyél egy kevés hajformázót a tincseidre, majd oszlasd el a hajtövektől a hajvégekig, így megregulázhatod a rendezetlen fürtöket is.

Attól függően, milyen hatást szeretnél elérni, készíthetsz sok apró fonatot, vagy egyetlen nagy fonatot is. Ahhoz, hogy a végeredmény sokáig kitartson, hagyd így a hajadat néhány órára, vagy akár egész éjszakára!

[beagyaz:video:125]

Zokniból kontyot, kontyból hullámot

Ezzel a módszerrel laza hullámokat készíthetsz, melyektől frizurád dúsabbnak hat majd.

Ehhez használhatsz direkt erre tervezett kontykészítő eszközöket is, de ha nem rendelkezel ilyesmivel, vágd le egy régi zoknid fejét. Fogd össze a hajadat egy lófarokba, majd helyezd a zoknit a végéhez, és kezdd el feltekerni vele a copfodat.

Amikor elérted a fejed tetejét, rendezd kontyba a tincseket, végül pedig rögzítsd a végeredményt néhány hullámcsat segítségével. Hagyd fenn éjszakára, majd reggel bontsd ki, és már kész is!

[beagyaz:video:126]

Retro pin-up fürtök

A pin-up az 50-es évek lányainak jellegzetes stílusa, melynek fontos tartozékai voltak a nagyméretű, természetesnek ható, elegáns loknik.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!