Ints örök búcsút az ősz hajszálaknak!

Írta: ,

Ami a férfiakat sármosabbá teszi, az a nők többségének igazi rémálom. Hiszen bár az őszülés folyamata természetes dolog, mégis, ahogy az öregedés minden intő jelétől, úgy általában a hajszálak elszíneződésétől is rettegünk.

Mitől függ az őszülés folyamata? Kép forrása: pophaircuts.com

1/5 Mitől függ az őszülés folyamata?

A legalapvetőbb folyamat, ami az őszülést kiváltja, természetesen az öregedés. Kapcsolatba hozható vele a genetika, ugyanis örökletes tényező is lehet, hogy milyen mértékben és milyen hamar fogsz őszülni.

Utóbbira persze rásegíthet a stresszes életmódod is, például a nehézkes gyermekkorod, vagy a komoly kihívásokkal járó munkaköröd is!

Az öregedéssel összefüggő, illetve azon kívül álló hormonális változások hatására visszaesik, csökken a hajhagymákban a melanin termelés, így szép lassan megjelennek az ősz hajszálak.

További lehetőségként az öregedés hátterében sajnos betegség is állhat, de a természetes folyamatnál jóval ritkábban fordul elő.

Mindenáron be kell festetni az ősz hajat? Kép forrása: organiccolorsystems.com

2/5 Mindenáron be kell festetni az ősz hajat?

Bár elvárásnak érezheted, hogy befestesd ősz hajszálaidat, van, akinek kifejezetten jól áll ez a túlságosan is drasztikusan megítélt folyamat.

Amennyiben egyenletesen, és szép árnyalatokban őszülsz (tehát a szín nem vált ál sárgásba, vagy szürkésbe), nem feltétlenül kell azonnal a fodrászhoz rohannod egy festésre.

Persze, ha zavarnak a világos szálak, és úgy érzed, az önbizalmadnak is rosszat tesznek, akkor érdemes igénybe venned a festés kínálta lehetőségeket.

Ebben az esetben viszont érdemes valóban fodrászhoz menned, ugyanis az ősz hajszálakat sokkal nehezebb befesteni.

Valóban minőségi eredményt otthon nem igazán érhetsz el – főleg nem tartósan.

Mivel a hajhagymákat fokozottan kímélned kell, nem érdemes állandóan vegyszerekkel bombáznod a fejbőrödet, sokkal jobban jársz a ritkább, de minőségibb hajfestéssel.

3/5 Melírozás vagy festés?

Több szempontból vizsgálva a kérdést egyértelmű, hogy célszerűbb a melírozást választanod a teljes festés helyett.

Mivel a melírozott hajat ritkábban kell újrafestetned, kímélni tudod a fejbőrödet és a hajadat, ami az őszülő szálak esetében kiemelten fontos. Lényeges szempont az is, hogy melírozás esetén a lenövő szálak nem lesznek annyira feltűnőek, nem ütnek el túlságosan a festett hajszíntől, míg a sötét alapszín esetében fokozottan látványosak lehetnek.

További előnyként a melírozás mellett szól az is, hogy segítségével dúsabbnak, sűrűbbnek hathat a hajkoronád, ami nagy előny, ha az idő múlásával megritkultak a szálaid.

(Az őszülés maga egyébként nem feltétlenül függ össze a hajritkulással, de a szakértelem nélküli és túl gyakori festés már elősegítheti ezt a problémát.)

Miben más az ősz hajszál és mit változtat meg? Kép forrása: caraloren.com

4/5 Miben más az ősz hajszál és mit változtat meg?

A kézenfekvő különbségeken felül az ősz haj rugalmatlanabb és sprődebb, lényegében ezért nehezebb bánni vele.

Tévhit viszont a gyengeség, az ősz hajszálak masszívabbá, erősebbé válnak, nem vékonyodnak el.

A fehér szálakkal tarkított frizura kezelése során a legnagyobb gondot az okozhatja, hogy az őszülés folyamán egyszerre két, egymástól eltérő hajminőség jelenik meg ugyanabban a frizurában.

Előfordulhat, hogy emiatt új fazont kell majd vágatnod magadnak, de erre nyilván nem fél éven belül kerül sor, az őszülés egy hosszú folyamat.

Viszont, ha már több ősz hajszálad van, mint amennyi természetes színű, érdemes lehet elgondolkoznod a váltáson.

Egyébként az a legjobb, ha a fodrászod folyamatosan figyelemmel kíséri az őszülő szálaidat, és igyekszik mindig az aktuális állapotodhoz, hajminőségedhez igazodni.

 

Lafferton Fodrászatok

5/5 Lafferton Fodrászatok

Ha nem csak olvasni szeretnél a tökéletes frizurákról, hanem szeretnél végre egy igazán Hozzád illőt, akkor gyere el Magyarország első elrontott frizurák helyrehozására specializálódott fodrászatába, és legyen tökéletes frizurád már holnaptól!

 

Lafferton Fodrászat online bejelentkezés

www.facebook.com/Lafferton.Fodraszat 

Lafferton Fodrászat Buda

1111 Budapest, XI. kerület,

Vak Bottyán u. 2. +36 (70) 635 1428

Lafferton Fodrászat Pest

1067 Budapest,

VI. kerület, Szondi u. 16. +36 (70) 602 5303