Ints örök búcsút az ősz hajszálaknak!

Lafferton Annamária
Írta: ,
Ints örök búcsút az ősz hajszálaknak!

Kép forrása: photos.bypeople.com

Ami a férfiakat sármosabbá teszi, az a nők többségének igazi rémálom. Hiszen bár az őszülés folyamata természetes dolog, mégis, ahogy az öregedés minden intő jelétől, úgy általában a hajszálak elszíneződésétől is rettegünk.

Mitől függ az őszülés folyamata? Kép forrása: pophaircuts.com

A legalapvetőbb folyamat, ami az őszülést kiváltja, természetesen az öregedés. Kapcsolatba hozható vele a genetika, ugyanis örökletes tényező is lehet, hogy milyen mértékben és milyen hamar fogsz őszülni.

Utóbbira persze rásegíthet a stresszes életmódod is, például a nehézkes gyermekkorod, vagy a komoly kihívásokkal járó munkaköröd is!

Az öregedéssel összefüggő, illetve azon kívül álló hormonális változások hatására visszaesik, csökken a hajhagymákban a melanin termelés, így szép lassan megjelennek az ősz hajszálak.

További lehetőségként az öregedés hátterében sajnos betegség is állhat, de a természetes folyamatnál jóval ritkábban fordul elő.

Mindenáron be kell festetni az ősz hajat? Kép forrása: organiccolorsystems.com

Bár elvárásnak érezheted, hogy befestesd ősz hajszálaidat, van, akinek kifejezetten jól áll ez a túlságosan is drasztikusan megítélt folyamat.

Amennyiben egyenletesen, és szép árnyalatokban őszülsz (tehát a szín nem vált ál sárgásba, vagy szürkésbe), nem feltétlenül kell azonnal a fodrászhoz rohannod egy festésre.

Persze, ha zavarnak a világos szálak, és úgy érzed, az önbizalmadnak is rosszat tesznek, akkor érdemes igénybe venned a festés kínálta lehetőségeket.

Ebben az esetben viszont érdemes valóban fodrászhoz menned, ugyanis az ősz hajszálakat sokkal nehezebb befesteni.

Valóban minőségi eredményt otthon nem igazán érhetsz el – főleg nem tartósan.

Mivel a hajhagymákat fokozottan kímélned kell, nem érdemes állandóan vegyszerekkel bombáznod a fejbőrödet, sokkal jobban jársz a ritkább, de minőségibb hajfestéssel.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)