Inspirálódj a kifutóról - ezek a frizurák hódítanak idén ősszel!

Horváth Petra
Írta: ,

Igazából két fő irányzat figyelhető meg az idei őszi trendekben, ezek pedig a „tű egyenes, lenyalt” fazon és a „bocsi, nem volt időm fésülködni” stílus. Ami változatosnak mondható az a frizurák hossza, színe és formája. A továbbiakban mutatunk néhány inspiráló és hordható fazont, egyenesen az idei divatkifutókról!

Rövid, rövidebb…és kopasz?

Az igazán rövid fazonok idén kissé háttérbe szorultak, és a hosszú, egyenes haj vette át az uralmat, egészen az őszi szezonig. Most ugyanis visszatérni látszik a bubi fazon és a pixie egy teljesen új irányzata is.

Sőt, még a teljesen rövid, szinte már kopasz stílus is, ami nem kapott ugyan akkora rivaldafényt, de meg-megjelent a kifutók világában. Színek tekintetében változatos a felhozatal, a szőkéktől egészen a sötétbarna árnyalatokig fut a skála.

A rövid fazont laza fürtökkel és hullámokkal érdemes megbolondítani, míg a rövidebb frizurákat a teljesen „lenyalt” hatás jellemzi.

Ez utóbbi egyébként keveseknek áll jól, így érdemes többször is átgondolni, mielőtt bevállaljuk! Ha azonban azon szerencsések táborát képviseljük, akiknek tényleg jól áll, akkor biztosan hódítani fogunk ezzel a stílussal, legyen szó irodai- vagy utcai környezetről!

Középhosszúság

A középhosszú fazonok, mint a longbob és társai idén is nagy közkedveltségnek örvendtek, és ez az őszi szezonban sincsen másként.

Amiért egy fokkal előnyösebb választásnak tűnhet ez a stílus, mint a teljesen rövid fazon, az azért van, mert általában már kellően hosszú ahhoz, hogy összefoghassuk, ha éppen lusták voltunk aznap reggel hajat mosni.

Ugyanakkor könnyedén játszadozhatunk a kialakításával, és bónusz, hogy a középrövid fazon miatt nem annyira nehezedik el a hajunk.

Ez az egyetlen fazon, ahol a teljesen lelapult, lenyalt stílus nem hódított a kifutókon, sokkal inkább az egyenes, de hajtőnél emelt, vagy kifejezetten kócos, laza hullámos frizura volt a közkedvelt.

Színek tekintetében a szőkés és barnás árnyalatok mellett a korom feketék hódítanak a leginkább!