Illatos, házi hajpakolások minden problémára

Zabolai Margit
Írta: ,
Illatos, házi hajpakolások minden problémára

Létezik-e nagyobb boldogság, mint amikor reggel megfésülködsz, és olyan gyönyörűnek, ragyogónak és egészségesnek találod a hajadat, hogy tulajdonképpen nincs is szükséged sminkre, vagy hogy órákig gondolkodj azon, mit fogsz viselni, mert egyszerűen máris jól nézel ki. A szép hajért azonban tenni is kell, a helyes táplálkozás és megfelelő folyadékfogyasztás mellett az is segít, ha időnként egy finom pakolással kényezteted a hajadat. Mutatjuk, melyik hajtípusra mi való!

Száraz hajra

A száraz haj nem csak sprőd és fénytelen, de könnyebben törik és gubancolódik is.

A legjobb megoldást kétségtelenül a kókuszolaj jelenti, ami nem csak a hajszálak mélyéig hidratál, de gazdag fontos vitaminokban és ásványi anyagokban is, így például fehérjében, B- és C-vitaminban, vasban és cinkben, amelyek mind fontos szerepet játszanak a haj puhaságának és selymességének megőrzésében.

Érdemes beszerezni egy üveg extra szűz kókuszolajat, mert sokáig kitart, és tényleg csodát tesz: egy kevés joghurttal elkeverve vidd fel a hajadra, amikor úgy érzed, kezd szárazzá és kezelhetetlenné válni, masszírozd a fejbőrödbe is, majd csavarj a fejedre egy törülközőt.

Várj 15 percig, amíg a hatóanyagok felszívódnak, majd mosd le a pakolást.

Festett hajra

A festett haj színét leginkább külön erre a célra szánt samponokkal és balzsamokkal óvhatod meg, de nem árt szem előtt tartani azt is, hogy a kemikáliák roncsolhatják a hajadat, ezért érdemes valamit a hajvégek, és általában a hajszálak védelme érdekében is tenni.

A károsodás megállítása, illetve a hajszálak épségének visszaállítása érdekében érdemes az alábbi pakolást bevetni: fogj egy érett avokádót, kapard ki a belsejét egy kis tányérba, és törd össze egy villával.

Figyelem, most jön a trükk!

Tegyél egy-két kiskanál majonézt is az avokádóhoz, és keverd alaposan el. Ez a krémes, gazdag massza nem csak mélyen hidratálja a hajszálakat, de abban is segít, hogy újraépítsék a szerkezetüket.

Hajmosás után vidd fel a pakolást, és hagyd fent 15-20 percig, mielőtt lemosod.

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra