Így válassz tökéletes hajkefét a szalonfrizuráért

Lafferton Annamária
Írta: ,

Az otthoni hajformázás kulcseszközei közé sorolhatjuk a különböző haj-és körkeféket. Mindezek ellenére a legtöbben nem megfelelő anyagból készült, kevésbé ideális méretű és típusú, gyakran silány minőségű kefét vásárolnak.

Szalonfrizura otthon?

Sokan csodálkoznak azon, hogyan tudja a fodrász ideálisan beszárítani a hajat, miközben otthon fele olyan eredménnyel sem tudunk előrukkolni.

Ennek nem csupán a hiányos ismeret lehet az oka (a fodrászunk nem mutatja meg, miként tudjuk saját magunknak beszárítani a hajunkat), a rossz minőségű kefék is állhatnak a háttérben.

Megdöbbentően sokan nem tudják, hogy a körkefék méretét a hajunk hosszához kell igazítanunk, a megfelelő anyagokról, minőségről pedig még ennyien sem tájékozódnak.


Éljen a göndör haj! Így készíthetsz magadnak bájos loknikat


Az ideális eszköz beszerzése már fél siker, a megfelelő minőség pedig hozzájárul ahhoz, hogy még véletlenül se roncsoljuk a frizuránkat, és elérhessük az áhított eredményt.

Még a legkétbalkezesebbek is képesek lehetnek otthon szalonfrizurát készíteni, de ehhez be kell zsebelnünk némi háttértudást.

A dús hatás érdekében

Vékonyszálú, erőtlennek tűnő haj esetében kulcsfontosságú a megfelelő beszárítási technika.

Ahhoz, hogy hajunk dúsabbnak hasson, mindenképpen körkefét kell használnunk a szárítás során.

(Klasszikus férfikefét is választhatunk a sűrű, dús hatáshoz, de ezt inkább rövid és félhosszú hajhoz, tőemeléshez érdemes használnunk.)

A nedvesen kibontott szálak tövét teljesen, a hosszukat pedig 80%-ban, tehát csaknem készre szárítsuk meg, mégpedig úgy, hogy fejünket előrehajtjuk. Ezzel az egyszerű technikával máris rengeteget növeltünk a természetes volumenen.

Szárítás során haladhatunk lentről felfelé, de több passzéra is szétválaszthatjuk a szálakat. Voksoljunk arra a módszerre, ami számunkra a leginkább kényelmes, és könnyen kivitelezhető.