Így turbózd fel a frizurádat, ha vékonyszálú hajad van

Írta: ,

Nem egyszerű az élet vékonyszálú hajjal, de, ha megtanulod jól kezelni, akkor szinte bármilyen frizurát elkészíthetsz magadnak. A legnagyobb kihívás ennél a típusnál a dús hatás elérése, de megfelelő vágással, formázással és termékekkel elkerülhető a lelapuló haj.

A jó hír Kép forrása: kadinveblog.com

1/5 A jó hír

Mivel a vékonyszálú haj többnyire természetesen puha és selymes, ezért az egyenes frizurák tökéletesen megformázhatók belőle. Olyanok, amelyeket sokan csak hajvasaló segítségével érhetnek el.

A vágásnak és hajformázásnak számos egyszerű módja létezik, melyek segítségével a haj kezelhetőbb, volumene pedig növelhető. A vékonyszálú haj esetében minden egyes hajszál vékony, míg a ritkaság a haj sűrűségének hiányát jelenti. Néhány mesterfodrász szerint a vékonyszálú haj legyen rövid, mások szerint a réteges vágás az előnyösebb.

Mindezt számos tényező befolyásolhatja, például az arc formája, az életmód, vagy a személyes preferencia.

Tupír Kép forrása: glaminati.com

2/5 Tupír

Ez minden vékonyszálú hajú lány legnagyobb fegyvere, mellyel akár kétszer olyan dúsnak tűnhet a hajad, mint alapból. A lényeg, hogy jól csináld, mert ellenkező esetben könnyen egy szénaboglya nőhet a fejedre.

Elsőre bonyolultnak tűnhet, pedig korántsem az. A legegyszerűbb, ha a hajad tetejét leválasztod az alsóbb rétegektől, majd kettéosztod őket. Az egyiket rögzítsd gumival, hogy ne essen vissza a többihez. Fogd a fésűt (ne hajkefét), húzd a tincseidet felfelé, és a fésűvel kezd el lefelé húzogatni őket. Miután a felgumizott részen is ugyanígy jártál el, óvatosan fésüld át a hajad.

A tupír szépen megemeli a hajtövet, ráadásul kivitelezése reggelente maximum öt percet vesz igénybe, így több időd jut a sminkelésre vagy alvásra.

Száraz sampon Kép forrása: gofeminin.de

3/5 Száraz sampon

Ez a jolly joker készítmény vékonyszálú hajra.

Ennek használatával nem csak, hogy kitolhatod a hajmosást, de sokkal dúsabbnak tűnik majd tőle a frizurád.

Éppen ezért ne csak akkor használd, ha már nagyon szükséges, hanem hajmosás után közvetlen is.

Ez ugyanis tartást ad a hajadnak, ami meggátolja azt, hogy hajmosás után rögtön lelapuljon.

A vágás is számít Kép forrása: designtrends.stfi.re

4/5 A vágás is számít

Nagyon sok múlik egy jól kiválasztott fazonon.

Sajnos, akinek vékonyszálú haja van, az tudja, hogy neki nem a bokáig érő frizura lesz a nyerő, viszont szerencsére mióta a bob fazon berobbant a köztudatba, azóta még a dúsabb hajú nők is előszeretettel vágatják le fürtjeiket.

Győzd le a félelmeidet, mert sokkal jobban fog állni egy rövidebb, trendibb fazon, mint egy arcba lógó, lelapult, egészségtelennek tűnő haj.

A lényeg, hogy olyan szakemberhez fordulj, aki mestere a bubi frizurának.

5/5 Hasznos tippek

Hagyd hajadat magától, természetes módon megszáradni, így kizárólag a formázás során kell majd csak hajszárítót használnod, ezzel is kímélve hajadat. A beszárítás során hajtsd fejedet mélyen előre, mert ez megemeli a tőnél a hajszálakat. A befelé formázáshoz használj kerek (minél nagyobb) hajkefét!

Rétegesen szárítsd a hajad, vagyis alulról indulj és haladj felfelé. Hagyd el a hajvasalót, mert sokkal dúsabb hatást érhetsz el hajszárítóval. A festéssel is csalhatsz egy kicsit, így érdemes kikérned a fodrászod tanácsát ez ügyben. A festés, henna, vagy a melír kiemelik a tincseket, teltebb hatást keltve ezáltal.

Ha rettegsz attól, hogy zebracsíkos lesz a hajad, akkor tetess bele minél több szőke melírt, amitől az egész hajad szőkének fog hatni.