Így szárítsd a hajad a levegőn, hogy tökéletes legyen a végeredmény

Írta: ,

Nézzünk szembe a tényekkel! Egyszerűen nincs mindig időnk és energiánk arra, hogy megszárítsuk a hajunkat, majd a hajsütővas segítségével mutatós frizurát készítsünk belőle. Szerencsére a meleg idő nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy pihentessük hajkoronánkat, és mesterséges eszközök helyett természetes módon, a levegőn szárítsuk meg! Íme néhány egyszerű trükk, mellyel megregulázhatod a rendezetlen fürtöket!

1/6 Kezdd a zuhanyzóban!

A hajformázást érdemes már a zuhanyzóban elkezdeni! Ahogyan a bőröd, úgy hajad is kiszáradhat, károsodhat, ezért fontos, hogy megfelelően hidratáld!

Az első lépés tehát minden esetben a kondicionálás. Minél egészségesebb és lágyabb a hajad, annál könnyebben tudod majd kezelni később, és elkerülheted, hogy frizurád rendezetlen összhatást keltsen.

Alkalmazz a nedves hajadon mélyen tápláló pakolást, majd hagyd hatni néhány percig, végül pedig mosd le alaposan! Próbáld ki az argánolajat, illetve jojobaolajat tartalmazó kondicionálókat, ezek az összetevők ugyanis táplálják a hajat és egészséges fényt kölcsönöznek neki!

2/6 Próbáld ki a mikroszálas törölközőt!

Zuhanyzás után a legfontosabb, hogy eltávolítsd a felesleges nedvességet a hajadról. Bár elsőre kicsit furcsának tűnhet, a legjobb, ha a törölköző használata előtt jól megrázod a fejedet, így elősegítheted, hogy hajad gyorsabban száradjon.

Azonban nem mindegy, milyen törölközőt használsz a hajad megtörléséhez!

Ahhoz, hogy elkerüld a kócos, rendezetlen összehatást, a legjobb megoldást egy puha pamutpóló, vagy mikroszálas törölköző jelenti, mely hatékonyan szívja fel a nedvességet.

Hajtsd le a fejedet, majd a mikroszálas törölköző segítségével finoman töröld meg a tincseid.

A megfelelő hajápoló Kép forrása: prettydesigns.com

3/6 A megfelelő hajápoló

Az, hogy a levegőn szárítod meg a hajad, nem azt jelenti, hogy nem kell semmilyen hajápoló terméket használnod.

Ha lágy hullámokkal rendelkezel, akkor elég lehet némi hajgöndörítő krém vagy volumennövelő spray. Figyeld a termékleírásokat, ugyanis bizonyos termékeket kifejezetten levegőn száradó hajhoz terveztek, míg van, aminek mesterséges hőre van szükség ahhoz, hogy kifejtse hatását.

Ha frizurád sima, egyenes, és szeretnéd megőrizni formáját, a legjobb, ha mindössze egy kevés hajvégápolót viszel fel a hajvégekre.

Inkább laza, tengerparti fürtöket szeretnél? Próbáld ki a tengeri sós hajpermetet! Várd meg, amíg a hajad kb. 70 százalékban megszárad, majd fújj rá a permetből! A hullámos hatás érdekében enyhén borzold össze, vagy készíts laza fonatot!

Szerezz be egy széles fogú fésűt! Kép forrása: totalbeauty.com

4/6 Szerezz be egy széles fogú fésűt!

Az egyik legsúlyosabb bűntett, melyet a hajad ellen elkövethetsz, ha hajmosás után, nedvesen próbálod kibogozni a tincseket! A haj ilyenkor a legsérülékenyebb, ezért különös elővigyázatossággal kell bánnod vele.

Amikor a hajad 50 százalékban megszáradt, kezdd el finoman kifésülni egy széles fogú fésű vagy kifejezetten nedves hajra tervezett hajkefe segítségével!

Ezekkel az eszközökkel megszabadulhatsz a gubancoktól, ugyanakkor megóvhatod tincseidet és fejbőrödet a sérüléstől.

A konty-trükk Kép forrása: estilo-tendances.com

5/6 A konty-trükk

A hullámos hatás érdekében próbáld ki a konty-trükköt!

Vigyél fel fésű segítségével egy kevés hajsimító krémet a nedves tincseidre, majd fogd össze a hajadat a fejed tetején, és tekerd fel egy kontyba, végül pedig rögzítsd hullámcsatokkal az eredményt!

Hagyd így a frizurád, amíg megszárad, végül bontsd ki, és már kész is a laza hullámos hajkorona!

Aludj rá egyet! Kép forrása: mvmtwatches.com

6/6 Aludj rá egyet!

Ha este mostál hajat, és nincs már erőd a hajszárításhoz, akkor sem kell lemondanod a mutatós frizuráról! Lefekvés előtt hagyd egy kicsit megszáradni a hajad, majd lazán fond be a tincseket!

Ha lazább összhatást szeretnél, akkor próbáld ki a fejtetőn csavart kontyot! Ezzel a módszerrel megelőzheted, hogy frizurád az éjszaka folyamán lelapuljon.

Reggel csak bontsd ki a hajadat, majd rendezd el az ujjaiddal és egy kevés hajformázó segítségével a tincseket!