Így lesznek tökéletesek a hullámaid: 7 trükk a tartósabb loknikért

Írta: ,

A hullámos haj mindig is divatos volt, a természetességet követő trendekkel azonban megérkeztek a strandfrizurák, azaz az olyan hullámok, amelyek nem tökéletes csigákban, mereven rendeződnek az arc köré, hanem csak lazán, kicsit kócosan kunkorodnak, mintha csak a szél szárította volna meg őket fürdőzés után. Elkészíteni persze ezeket sem mindig egyszerű, de adunk néhány tippet, amivel az eredmény gyorsabb, szebb és tartósabb lesz.

Az idő neked dolgozik

1/7 Az idő neked dolgozik

Ha estére szeretnél laza hullámokat, akkor reggel moss hajat, majd szárítsd addig, hogy éppen csak nedves maradjon, végül készíts laza balerinakontyot a fejed tetejére. 

Ez tökéletes frizura napközbenre, munkaidőbe, este pedig, amikor bulizni indulsz, a hullámaid tökéletesek lesznek.
Titán hajsütő

2/7 Titán hajsütő

Ha a hagyományos módon, hajsütővel szeretnél loknikat készíteni, akkor érdemes beruházni egy jó minőségű hajformázóra. 

A titán hajsütővasak kevésbé károsítják a szálakat, ha pedig a hajad nem száraz, a hullámok is szebbek lesznek.
A laza fürtökhöz válassz vastagabb hajsütővasat.
Varázslat hajvasalóval

3/7 Varázslat hajvasalóval

A hajvasaló nem csak kiegyenesítheti a tincseidet, akkor is tökéletes választás, ha természetes hatású, nagyon laza loknikat szeretnél. 

Fogd egy tincs végét a hajvasaló közé, majd lazán tekerd el rá a hajadat.
A titok, hogy egészen vékony tincsekkel dolgozz.
Göndörítő spray

4/7 Göndörítő spray

Ez a trükk akkor működik legjobban, ha a hajad természetesen is hullámos kicsit, de enyhe loknikat szinte bármilyen hajba varázsolhatsz vele. 

Mosd meg a hajadat, majd a törülközőszáraz tincsekre fújj göndörítő spray-t, és hagyd, hogy a szél és a nap szárítsa meg a frizurádat.
Fond be estére!

5/7 Fond be estére!

Csavarókban aludni kényelmetlen, de szerencsére egy laza fonat is működik, ha szép hullámokat szeretnél. Elalvás előtt oszlass el egy kis hajhabot a tincseiden, majd fond be őket egy vagy két copfba, attól függően, hogy nagyobb vagy kisebb hullámokat szeretnél. 

Reggel engedd le a hajadat, és ne fésüld meg, csak az ujjaidat futtasd át a tincsek között.
A jó vágás csodákat tesz

6/7 A jó vágás csodákat tesz

A szép hullámok titka a mesterfodrászok szerint a vágásban rejlik, ugyanis, ha a haj nem megfelelően rétegződik, akkor nem is fog megfelelően tekeredni. 

Ha gyakran hordod hullámosan a hajadat, akkor ezt legközelebb mondd meg a fodrászodnak is, és kérd, hogy ennek megfelelően igazítsa a frizurádat.
Tengervíz a hullámokért

7/7 Tengervíz a hullámokért

Egyre több márka dob piacra tengervizes hajformázót, ami természetes hullámokat kölcsönöz a hajadnak – akárcsak a tengerparton lennél. 

A tengervizes spray-t azonban te magad is könnyen elkészítheted: egy bögre forró vízben oldj fel két teáskanál epsom sót (ez egy magas magnéziumtartalmú sófajta), fél teáskanál himalája sót, 1 teáskanál aloe vera gélt és fél teáskanál hajbalzsamot, majd az egészet tedd egy szórófejes palackba. 
Nem kell mást tenned, csak a nedves hajra spirccelned a keveréket, majd hagyni, hogy a fürtjeid maguktól megszáradjanak.