Így lehetnek romantikus, buja fürtjeid - Nyári frizuratippek göndör hajra

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Minden hosszú frizura nehézkes tud lenni a nyári hőségben, hiszen a tincsek melegítik a nyakat, a hátat, ráadásképpen a gondosan megformált frizurának nyoma sincs néhány óra elteltével. Nem könnyű a göndör hajúaknak sem, akik nyáron garantáltan elfelejthetik az egyenesítést és a rendezett összhatást… 

A göndör frizurát illetően csaknem aranyszabályként tekinthetünk egy tippre: ne viseljünk frufrut, legalábbis ne olyat, amit minden nap gondosan a helyére kell simogatni. Az oldalfrufru még csak-csak megállja a helyét, de esetében ugyancsak a kellően hosszú változat mellett kell voksolni, mindenképpen ajánlatos kalkulálni a göndörödés mértékével.

Mindez nyáron fokozottan érvényesül, hiszen a hőség hatására izzadunk, a frufrunk hozzáér a homlokunkhoz, és nyomban jobban begöndörödik, mint ahogy szeretnénk. Az egyik első praktika, amivel érdemes élnünk tehát az, hogy nyárra növesszük kellő hosszúságúra a frufrunkat.

Így a zavaró szálakat ízlésesen eltűzhetjük az igazán forró napokon, míg az esti szórakozáshoz, vagy alkalomhoz bátran formázhatjuk, kiengedhetjük. 

Ahhoz, hogy a göndör tincsek szép ívet kapjanak, kihagyhatatlanul alkalmaznunk kell hajhabot. Vagy mégsem?

Az ápolt, rendszeresen frissített göndör haj akkor is szépen tincsesedik, ha nem teszünk rá hajhabot, ami könnyen ragadóssá, keménnyé válhat a nyári hőségben.

Persze azzal számolnunk kell, hogy hajhab nélkül nem lesz olyan rugós a frizuránk, az alapanyag elhagyásával a legtöbb hajtípus inkább lágyesésűvé, hullámossá válik – bár ez nyáron sokszor kifejezetten előny. Hajmosás után bontsuk ki a hajat hajvégápoló segítségével, majd miután megfésültük, hajhab helyett használjunk öblítést nem igénylő krémet.

Ezzel borzoljuk össze a tincseket, majd hagyjuk, hogy természetesen módon száradjanak meg. Így a tincsek nem fognak szétesni, kellően lágyak, rendezettek és puhák maradnak.