Így készíts ívelt, laza kontyot villámgyorsan (Lépésről lépésre)

Muzsik Edina
Írta: ,

Ennek a frizurának az az egyik legnagyobb előnye, hogy rövidebb hajjal is csodaszép végeredményt lehet elérni. Sőt, a sűrű hajkorona sem feltétel! Lássuk, hogyan tudod elkészíteni ezt rendezetlen hatású, bohém kontyot!

Fogd össze lófarokban

Első lépésben fogd össze a hajadat lófarokban. Fontos, hogy ne túl magasan, de ne is túl alacsonyan rögzítsd a frizurádat, hiszen a tincsek letűzése és a konty megigazítása során ez fontos szempont lesz. Ügyelj a pontos elhelyezésre is, kicsit húzzon oldalra a lófarok!

A tökéletes eredmény érdekében célszerű kontygumit használnod, ennek a rugalmas, akasztókkal ellátott eszköznek a segítségével ugyanis már az összefogás közben leválaszthatsz egy aprócska tincset a frizurádból.

Ha nincs kéznél ilyen kiegészítőd, sebaj: megteszi a sima hajgumi is!

Fedd el a hajgumit

Amennyiben kontygumit használtál, könnyű dolgod lesz, hiszen a takaráshoz szükséges tincsed már megvan.

Ha sima hajgumit használtál, válassz le a copfból egy apró tincset, amit majd körbetekersz!

A hangsúly tényleg az aprón van, ugyanis a túl vastag tincs sokat kivesz a lófarok dússágából, emellett előnytelenül megvastagíthatja a fedést.

Szorosan fogd a tincset és ne hagyd, hogy bárhol laza legyen a rögzítés! Haladj körbe-körbe határozott mozdulatokkal, végül pedig egy hullámcsat segítségével tűzd le a szálakat.


Hullámos hajra vágysz? Próbáld ki ezeket a trükköket!