Így készíthetsz tökéletes loknikat!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Manapság már annyi módszer és technika áll a rendelkezésedre, hogy a bőség zavarában aligha győzöd kiválasztani az igazán testhezálló göndörítési lehetőségeket. Persze minél többet kipróbálsz, annál előbb megtalálod a számodra legideálisabb megoldást… De hogyan készítsd csodás loknikat?

Elragadó hullámok hajvasalóval Kép forrása: Brit.co

Ezeket az elragadó, lágy loknikat könnyen elkészítheted akkor, ha eredetileg hullámos a hajad.

Nincs más dolgod, mint hajmosás után egy kevés hajhabot tenni a frizurádra, majd a fejedet előrehajtva, tárcsával ellátott hajszárítóval megszárítani a tincseidet.

Amennyiben szögegyenes a frizurád, úgy a könnyed hullámokat akár hajvasalóval is elkészítheted.

Válassz le egy tincset alulról, majd fogd bele a hajvasalóba.

A tincs további részét tekerd körbe a hajvasalón – valóban a vasalón, nem a forró részen – majd lassan, körbe-körbe csavarva a készüléket haladj egészen a tincs végéig.

Minden hajsütési technikát illetően fontos, hogy ne szedd szét rögtön a begöndörített tincset, hagyd, hogy az kissé összetekeredve hűljön ki, és csak akkor rázd meg a frizurádat, ha teljesen körbeértél.

Aláomló tincsek hajsütővassal Kép forrása: pinmakeuptips.com

Ha egészen biztosra mennél, és nincs kedved hajvasalóval bajlódni, akkor természetesen bármilyen jó minőségű hajsütővasat is használhatsz a célra. Érdemes szétnézned a legújabb termékek között, amik nem csupán sokkal modernebbek a néhány évvel ezelőtti készülékeknél, hanem kíméletesebbek is a hajjal, ami a göndörítés esetében éppolyan fontos.

A hajsütővas használata során a teljesen egyenes, kifésült hajadat több nagyobb tincsre kell osztanod. Mindenképpen lentről haladj felfelé, a hajtövektől a végek felé.

Értelemszerűen, ha a hajtövedtől távolabb, lejjebb kezded a göndörítést, akkor felül egyenesek maradnak a tincseid, így hasonlóan látványos, loknis hatást érhetsz el.

A leghétköznapibb technika egyébként egyszerű: tekerd fel a kiválasztott tincset a hajsütővasra úgy, hogy a hő mindenhol érje a hajadat. Várj 10-20 másodpercet, és már haladhatsz is tovább.