Így készíthetsz tökéletes loknikat!

Így készíthetsz tökéletes loknikat!

Címlap / Stílus / Haj / Így készíthetsz tökéletes loknikat!

Manapság már annyi módszer és technika áll a rendelkezésedre, hogy a bőség zavarában aligha győzöd kiválasztani az igazán testhezálló göndörítési lehetőségeket. Persze minél többet kipróbálsz, annál előbb megtalálod a számodra legideálisabb megoldást… De hogyan készítsd csodás loknikat?

Elragadó hullámok hajvasalóval

Ezeket az elragadó, lágy loknikat könnyen elkészítheted akkor, ha eredetileg hullámos a hajad.

Nincs más dolgod, mint hajmosás után egy kevés hajhabot tenni a frizurádra, majd a fejedet előrehajtva, tárcsával ellátott hajszárítóval megszárítani a tincseidet.

Amennyiben szögegyenes a frizurád, úgy a könnyed hullámokat akár hajvasalóval is elkészítheted.

Válassz le egy tincset alulról, majd fogd bele a hajvasalóba.

A tincs további részét tekerd körbe a hajvasalón – valóban a vasalón, nem a forró részen – majd lassan, körbe-körbe csavarva a készüléket haladj egészen a tincs végéig.

Minden hajsütési technikát illetően fontos, hogy ne szedd szét rögtön a begöndörített tincset, hagyd, hogy az kissé összetekeredve hűljön ki, és csak akkor rázd meg a frizurádat, ha teljesen körbeértél.

Aláomló tincsek hajsütővassal

Ha egészen biztosra mennél, és nincs kedved hajvasalóval bajlódni, akkor természetesen bármilyen jó minőségű hajsütővasat is használhatsz a célra. Érdemes szétnézned a legújabb termékek között, amik nem csupán sokkal modernebbek a néhány évvel ezelőtti készülékeknél, hanem kíméletesebbek is a hajjal, ami a göndörítés esetében éppolyan fontos.

A hajsütővas használata során a teljesen egyenes, kifésült hajadat több nagyobb tincsre kell osztanod. Mindenképpen lentről haladj felfelé, a hajtövektől a végek felé. Értelemszerűen, ha a hajtövedtől távolabb, lejjebb kezded a göndörítést, akkor felül egyenesek maradnak a tincseid, így hasonlóan látványos, loknis hatást érhetsz el.

A leghétköznapibb technika egyébként egyszerű: tekerd fel a kiválasztott tincset a hajsütővasra úgy, hogy a hő mindenhol érje a hajadat. Várj 10-20 másodpercet, és már haladhatsz is tovább.

Göndörítsd hőkezelés nélkül

Természetesen már ez sem lehetetlen, sőt megannyi technika közül válogathatsz, ha göndörítenéd a tincseidet.

Talán a legkönnyebben kivitelezhető megoldás, ha nedvesen egy, vagy jóval több tincsbe összefogod a hajadat, és a teljesen hagyományos módon befonod a szálakat.

Minél több részre választod szét a frizurádat, annál sűrűbbek lesznek a göndör tincseid, míg ha lazán, nagy fonatokba fogod össze a szálakat, annál inkább hullámos lesz a végeredmény.

Hasonlóan népszerű technikát jelentenek a feltekerős lehetőségek. A célra használhatsz speciális habszivacsot, de akár hosszában szorosan feltekert papír zsebkendőt.

A technika minden esetben ugyanaz: tedd a választott eszközt a tincs végére, tekerd fel egészen a hajad tövéig, ahol csomózd meg. Miután a nedves tincsek megszáradtak, kibonthatod és összerázhatod a hajadat.

Ne csak tekerd, csavard és fond

Nem csupán feltekeréssel, hanem csavarással is elkészítheted a csodás loknikat, bár a szép végeredmény érdekében ezúttal szükséged lesz egy kis hőkezelésre.

Fogj meg egy tincset a hajadból, tekerd fel csigaalakban, majd nyomkodj rá egy kis alufóliát.

A fóliára néhány másodpercig fogj rá egy hajvasalóval, végül hagyd kihűlni az aprócska csomagot.

Miután kibontottad, meg is van az első loknid. A következő lehetőség is hasonló: fond be kisebb-nagyobb tincsekbe a hajadat, majd gyengéden, fentről lefelé haladva nyomkodd végig rajtuk a hajvasalót – ugyanezt a technikát a tincsekbe összecsavart hajadon is alkalmazhatod.

Bár a fonat önmagában is göndörít, ha nincs időd várni arra, hogy a nedves hajad megszáradjon, ezzel a technikával felgyorsíthatod a folyamatot.

Még egy csavarós lehetőség

Amennyiben kócosan göndör hajra vágysz, és van időd a frizurád elkészítésére, úgy a csavarós technikát hajvasaló nélkül is alkalmazhatod. Válaszd négy részre a hajadat, mindegyiket fogd össze szorosan hajgumival.

Ezután a négy különálló, rögzített tincset oszd kétfelé és kezdd el őket külön-külön, nagyon szorosan összetekerni.

Amennyiben mindkét tinccsel megvagy, fordítsd át őket egymáson és hagyd, hogy összeugorjanak. A kontyszerű végeredményt gondosan rögzítsd hullámcsatok segítségével és várj addig, amíg a nedves hajad teljesen megszárad.

Ezután már csak szét kell bontanod az alaposan összetekeredett és időközben göndörré váló tincseidet. A göndörödő szálakat minden esetben fújd be hajlakkal, hiszen így sokkal tartósabbá teheted a végeredményt. Ha pedig előzőleg bevizezted a szálakat, akkor a nedves hajadon hajhabot is célszerű használnod.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!