Így készíthetsz romantikus, egymásba olvadó fonatokat

Írta: ,

Egy igazi tavaszváró frizurát mutatok most neked, amibe garantáltan beleszeretsz majd! :) Természetesen nagyon könnyű elkészíteni, egyedül a parkettafonás az, ami kicsit bonyolítja a dolgot, de egy tutorial videó segítségével ezt a technikát is pikk-pakk elsajátíthatod.

Kezdd parkettafonással

1/5 Kezdd parkettafonással

Első lépésben a szokásos módon szárítsd meg a frizurádat, majd középen készíts egy aprócska választékot. Nem kell feltűnőnek lennie, az a lényeg, hogy segítséget nyújtson a fonatok elkészítésekor.

A választéktól jobb oldalra eső tincsekkel dolgozz először, itt kezdd el fonni klasszikus parkettafonással a szálakat.

Fontos, hogy ne húzd nagyon szorosra a tincseket, és inkább kicsit több hajszálat fogj össze egyszerre, mint kevesebbet (így nem csak könnyebb lesz a dolgod, hanem gyorsabban is tudsz haladni).

Enyhén ívelj befelé

2/5 Enyhén ívelj befelé

A második lépésben folytatódik a fonás, de ne aggódj, nem kell fodrászokat megszégyenítő kézügyességgel bűvészkedned a fejed hátsó részén!

Mindössze annyi a teendőd, hogy a tincset kicsit a fejed középső része felé íveld, ne pedig lefelé.

Körülbelül két-három átfordításra van még szükséged ezen a területen.

Amint elérted a középső választék vonalát, válts át hagyományos hármas fonásra, végül pedig hajgumival rögzítsd a tincset.

Ismételd meg a másik oldalon

3/5 Ismételd meg a másik oldalon

Már jöhet is a másik oldal! A választéktól bal oldalra eső tincseket is kezdd el fonni.

Itt már kicsit jobban kell ügyelned, hiszen akkor lesz igazán szép a végeredmény, ha párhuzamosan tudsz haladni, illetve megközelítőleg egyforma méretű tincsekkel dolgozol.

A másik tinccsel megegyező résznél ismét válts át hármas fonásra, és ezzel az egyszerű technikával haladj egészen a hajvégekig, majd gumizd össze!

Fűzd egymásba őket

4/5 Fűzd egymásba őket

Ezután jön az a csavar, amitől igazán romantikus és látványos lesz ez a frizura.

Fogd meg az első fonatot, és ahol átváltottál a hármas fonásra, az ujjaiddal gyengéden készíts egy aprócska rést – vigyázz, hogy ne csússzon szét a frizurád!

Ezen a résen húzd át a másik tincset, majd igazítsd meg őket úgy, hogy pontosan a fejed hátsó, középső részén fordulhassanak egymásba.

Így tökéletesen szimmetrikus végeredményt fogsz kapni.

Csatold le a szálakat

5/5 Csatold le a szálakat

Ahhoz, hogy a frizurád biztosan tartson, és az "egymásba olvasztott" tincsek szépen a helyükön maradhassanak, hullámcsatokkal kell rögzítened a szálakat.

Fontos, hogy olyan csatokat használj, amik illenek a hajszínedhez, és mindenképpen törekedj arra, hogy ne látszódjanak ki sehol.

Közvetlenül a letűzés előtt, de utána is kibonthatod a hármas fonással készült tincseket, ugyanis már nincs rájuk szükséged – azok csak segítséget nyújtottak a frizura összeállításánál.