Így dobd fel a frizurád élő virággal! Akár öt perc alatt meg tudod csinálni

Írta: ,

Az élő virág nem csak a menyasszonyi frizurának lehet különleges díszítő eleme, megjelenésedet bármikor feldobhatod egy a hajadba tűzött mutatós darabbal, ami kifinomultabb a feltűnő ékszereknél , és nem utolsó sorban pénztárcabarátabb, bármilyen alkalomra nagyszerű választás. Cikkünkben ötleteket adunk, hogyan bolondítsd meg frizurádat élő vagy akár művirággal - akár öt perc alatt.  

Gombvirágos fonat Kép forrása: tumblr, het-babe

1/5 Gombvirágos fonat

Hagyományos módon befont lófarkadat igazán különlegessé teheted bele tűzdelt, apró gombvirágokkal.

Lehetőleg minél nagyobb szárral szedd a virágot, majd fond be a hajad a szokásos módon, s ha ez megvan, húzd előre a fonatot, így a tükörben nézve könnyedén el tudod készíteni a virágos frizurád, mely tulajdonképpen abból áll, hogy óvatosan a fonatok közé bújtatod a gombvirágokat a száruknál fogva.

Ha nem érzed elég biztosnak, hullámcsatokkal rásegíthetsz, de az is elég lehet, ha jócskán lefújod hajlakkal. 

Kifinomult rezgő Kép forrása: stylemepretty.com

2/5 Kifinomult rezgő

A rezgő igazán egyszerű, mégis mutatós virág, nagy előnye, hogy nem kell attól tartanod, hogy kihullanak a szirmai, amikor a hajadba teszed.

Szára pedig kellően erős és strapabíró ahhoz, hogy elég mélyre tudd tűzni a frizurádban.

Nincs más dolgod, mint kiválasztani hogy az elkészült konty melyik részéhez passzol leginkább, és egy határozott mozdulattal beletűzni a rezgőt a hajadba.

Hétköznapokra, de esküvőre is tökéletes választás – vendégként, vagy akár menyasszonyként is díszítheted a hajad ezzel a finom virággal.

Elbűvölő művirág Kép forrása: etsy.com

3/5 Elbűvölő művirág

Ha nem találsz megfelelő élő virágot, művirággal is nyugodtan helyettesítheted.

Bár a szó hallatán elsőre talán neked is az ízléstelen csokrok ugranak be, léteznek nagyon is kifinomult, élethű díszek, melyek a legegyszerűbb frizurát is különlegessé teszik.

Ha egy ilyen darabot választasz - melyet a szinte alig észrevehető hajpánt segítségével tudsz rögzíteni -, nem is kell semmi különöset tenned a hajaddal, csak lazán elválasztanod az egyik oldalon, majd a másik oldalra igazítani a díszt a pánt segítségével. 

Megszelídült vadrózsa Kép forrása: howtohairgirl.com

4/5 Megszelídült vadrózsa

A hagyományos rózsának egy különlegesebb változata a vadrózsa, melyből ez az élénk pink remekül mutat bármilyen színű hajban.

Ha hasonló frizurát szeretnél készíteni, szükséged lesz egy nagyobb fej virágra és több apró, bimbózó szárra, de a leveleit is tartsd meg.

Kiengedett hajad két oldalán elől készíts egy-egy vékony fonatot, majd ezeket vezesd hátra úgy, hogy szépen elsimítod alatta a többi hajadat. Hátul, középen fogd össze őket egy vékony hajgumival, majd a rózsafejet rögzítsd az összegumizott részhez, ezt legegyszerűbben úgy teheted meg, ha a rózsát a rövid száránál fogva hozzákötöd a hajadhoz.

Ha ez megvan, a bimbókat és a leveleket bújtasd a vékony fonatok közé, ha nem érzed elég biztosnak a tartást, a hajadéval megegyező színű hajgumival rásegíthetsz. Ugye, hogy nem is olyan bonyolult, mint amilyennek első ránézésre tűnik?

5/5 Napraforgó

Bár a napraforgó méreténél fogva nem tipikusan az a virág, amit egy laza mozdulattal a hajadba tűzhetsz, ha kedveled az extrém megoldásokat, egy kisebb méretű virágot választva remekül feldobhatod vele frizurádat.

Készítsd el kontyodat a szokásos módon, majd egyik oldalára – vagy hátul középen – tűzd bele a napraforgót úgy, hogy a kb. 10 cm hosszúra meghagyott szárát óvatosan belefúrod a hajadba, rögzíteni pedig hullámcsatokkal tudod, melyeket a virágszirmok alatt található vastagabb leveleken szúrsz át.

Kész is a vagány frizura, mely sárga ruhával kombinálva érvényesül csak igazán.