Ideális hajápolás lépésről-lépésre

Lafferton Annamária
Írta: ,

Legyen bármennyire is ügyes a fodrászunk, készítsen nekünk bármilyen csodás frizurát, ha az ideális hajápolásra nem fordítunk kellő figyelmet, akkor sajnos a remekműnek záros időn belül nyoma sem lesz. De mit tehetünk hajunkért napi, heti, havi szinten? Hogyan ápolhatjuk valóban ideálisan?

Napi rutinok

Annak érdekében, hogy frizuránk sokáig látványos maradjon, egészséges, kellemes tapintású és könnyen kezelhető legyen, fontos napi rutinokat kell bevezetnünk az életünkbe.

Az egyik ilyen lényeges tényező sok egyéb pozitív hatással is bír: az egészséges táplálkozás jelentős részben kihat a frizuránk állapotára.

Hasonlóképpen nem egyoldalú tényező a megfelelő folyadékfogyasztás, a vízhiány ugyanis nem csupán a bőrünkön, egészségünkön hagy nyomot, a frizuránkra szintén negatív hatást gyakorol. A napi rutin már sokkal konkrétabb és kézzel foghatóbb része a száraz hajápolók használata.

Ezekkel az öblítést nem igénylő termékekkel (természetesen leheletnyi mennyiségben, nehogy elnehezítsük a szálakat) akár minden nap, a frissítés, fésülködés során hidratálhatjuk a hajunkat.

Heti rutinok

A heti rutinok közé leginkább a hajmosást, és az azzal járó ápolási praktikákat sorolhatjuk, melynek ideális módja a 3 lépéses hajápolás.

A hajmosásra hajtípustól függően általában három-négynaponta célszerű sort kerítenünk.

Nagyon fontos, hogy minden alkalommal használjunk balzsamot! Sokan eltekintenek ettől az igen lényeges lépéstől, pedig a balzsamhasználat elengedhetetlen része a heti ápolásnak.

Ha szeretnénk sokáig megőrizni egészséges szálainkat, akkor minden harmadik, negyedik hajmosást követően, tehát másfél, kéthetente váltsuk ki a balzsamhasználatot egy hajpakolással, de rövid ideig tartó, kúraszerű ápolás során akár minden hajmosás után élhetünk ezzel a lehetőséggel.