Hozd ki a maximumot göndör tincseidből!

Írta: ,

Dacára annak, mennyire divatosak manapság a göndör, hullámos tincsek, még mindig inkább azok viselik így a frizurájukat, akik egyébként egyenes szálakkal bírnak. De miért képtelenek a göndör hajú nők megbarátkozni adottságaikkal? És hogyan lehetne rávenni őket, hogy végre megszeressék csodás fürtjeiket?

Miért akarsz mindig mást? Kép forrása: playbuzz.com

1/5 Miért akarsz mindig mást?

Gyakori probléma, hogy az egyenes hajú nők göndör tincsekre vágynak, a göndör hajúak egyenes szálakra, míg a hullámos frizurával megáldott hölgyek úgy érzik, sehova sem tartoznak.

A megoldás kulcsa abban rejlik – legyen bármilyen típusú is a frizurád –, hogy megtanuld kezelni a hajadat.

Ne aggódj, ha idáig nem tudtál mit kezdeni a frizuráddal, az alábbiakban megmutatjuk, miként tudsz csodálatosan fürtösödő, látványosan aláomló tincseket varázsolni a göndör, illetve hullámos hajadból!

Amennyiben ezekre a kritériumokra odafigyelsz, és a mindennapi rutin szerves részeként tekintesz rájuk, pillanatok alatt megszereted majd az idáig zabolázatlannak ható tincseidet.

Keress fel egy jó fodrászt

2/5 Keress fel egy jó fodrászt

Göndör haj esetében különösen fontos, hogy egy megbízható és rutinos fodrászra támaszkodj, hiszen ez a speciális hajtípus rendhagyó hajvágást is igényel.

Amennyiben a frizurád minden nap csak összefogva hordod, és fogalmad sincs, hogyan mutathatna jól, akkor bizony itt az ideje a gyökeres változtatásnak.

Hogy mivel számolj? Mindenképpen a réteges, átmenetes hajvágással, hiszen a szépen aláomló tincsek így tökéletesen kiadják magukat.

A frufrut felejtsd el, legalábbis a hagyományos változatot feltétlenül. Legfeljebb az oldalfrufru lehet ideális számodra, de abból is a hosszabb változat – erről majd az arcformád és a hajtípusod dönt.

Ha nehezen bánsz a hajaddal, mindenképpen növeszd meg, hiszen a haj súlya enyhít a loknik sűrűségén.

Különbségek az ápolásban Kép forrása: pinmakeuptips.com

3/5 Különbségek az ápolásban

A göndör és az egyenes haj ápolása között az egyik első és legfontosabb különbség, hogy előbbi sokkal több hidratálót igényel.

A göndör haj szerkezetileg nem feltétlenül gyengébb, viszont sprődebb és sérülékenyebb, emiatt többször és gyakrabban kell hidratálnod.

Mit takar mindez? Az alapvető balzsamozáson túl legalább hetente, kéthetente használnod kell hajpakolást, és minden hajmosás után szükséges öblítést nem igénylő termékeket is alkalmaznod.

A göndör hajadat szárazon sose fésüld meg, hiszen így nem csak a loknikat teszed tönkre, hanem jó eséllyel a szálakat is károsítod a tépkedés következtében.

A napi frissítés során a fésűdet tehát tedd el, viszont nedves kézzel, illetve göndörítő krémekkel (amiket a vizes hajadra is feltehetsz), bátran dörzsöld át a frizurádat.

 

Szárítsd megfelelően

4/5 Szárítsd megfelelően

A göndör hajat illetően fontos tudnod, hogy könnyen tönkreteheted az odafigyelő ápolást és magát a frizurát, amennyiben nem megfelelően szárítod meg a tincseidet.

Fontos, hogy a nedves haj kibontása előtt használj göndörítő krémeket, hajvégápolókat és mindenképpen járj el óvatosan.

Amennyiben lágyabb, természetes loknikra vágysz, csupán ezekre a termékekre támaszkodj és hagyd, hogy a hajad magától száradjon meg.

Ha látványosabb, fürtösebb és feltűnőbb eredményre voksolnál, akkor jöhet a hajszárító, de csakis a tárcsás készülék!

Ilyenkor tegyél a hajadra hajhabot is, majd fejedet előrehajtva, alacsony fokozaton szárítsd meg a frizurádat – így a hajtöveket is könnyedén megemelheted. 

Lafferton Fodrászatok

5/5 Lafferton Fodrászatok

Ha nem csak olvasni szeretnél a tökéletes frizurákról, hanem szeretnél végre egy igazán Hozzád illőt, akkor gyere el Magyarország első elrontott frizurák helyrehozására specializálódott fodrászatába, és legyen tökéletes frizurád már holnaptól!

 

Lafferton Fodrászat online bejelentkezés

https://www.facebook.com/Lafferton.Fodraszat

Lafferton Fodrászat Buda

1111 Budapest, XI. kerület,

Vak Bottyán u. 2. +36 (70) 635 1428

Lafferton Fodrászat Pest

1067 Budapest,

VI. kerület, Szondi u. 16. +36 (70) 602 5303