3 frizura, amivel sokkal hosszabbnak tűnik a hajad

Szabó Erzsébet
Írta: ,
3 frizura, amivel sokkal hosszabbnak tűnik a hajad

Kép forrása: India Earl Photography

Aki hosszú hajra vágyik, hajlamos néhány plusz centiért vagyonokat otthagyni a drogériákban vagy éppen a fodrásznál. Természetesen hosszú távon csak a gondos ápolás az, ami meghozza a várt eredményt, de azért akad néhány olyan frizura, amitől optikailag hosszabbnak tűnhet a hajad!

Egyenesíts rajta egy kicsit!

Amennyiben egyenes a hajad, csak egy-két centi különbség lehet a hajvasalást követően, de sokaknak már ez is rengeteget számít. A hullámos, illetve göndör hajúak esetében viszont nem ritkán 10-15 centit is jelenthet, ha kivasalják a hajukat. Ennek ellenére nem szabad túlzásba esned a vasalgatással, hiszen – függetlenül attól, hogy milyen szerkezetűek a tincseid – a gyakori hőkezelés nagyon megviseli a szálakat, aminek óhatatlanul is rövidítés, vágás lesz a vége. Ezt kiküszöbölendő mindig tartsd be a hajvasalásra vonatkozó alapszabályokat!

Ha göndör vagy hullámos a hajad, próbáld ki az alábbi praktikát: fújj a hajvégeidre hővédő sprayt, majd a legalsó 5 centit óvatosan vasald át! Nem kell, hogy tökéletesen egyenes legyen a végeredmény, a lágy hullámoknak köszönhetően igazi romantikus hatást érhetsz el. Ha mosás után még be is fonod a hajadat, és úgy alkalmazod ezt a trükköt, akkor komolyabb károsodás nélkül érheted el, hogy sokkal hosszabbnak tűnjenek a göndör tincseid. Próbáld ki!

Legolvasottabb cikkek

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell