Hogyan válassz hajformázót? Praktikák a tökéletes darab megtalálásához

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Egész biztos, hogy neked is van otthon jó néhány hajformázód, amiket talán már évekkel ezelőtt megvásároltál. A három-négy évvel ezelőtt beszerzett hajvasaló és hajszárító azonban már egyáltalán nem számít korszerűnek, hiába működik megfelelően! Az elmúlt időszakban ugyanis elképesztően sokat fejlődött a technika, és a gyártók is előálltak pár érdekes fejlesztéssel, amikkel felvértezve a legújabb készülékek már extrán kímélik a hajadat, sőt, a formázást is megkönnyítik.

Lássunk, melyek azok a tulajdonságok, amik miatt megéri lecserélned a régi készülékeidet!

Gyorsabb és kíméletesebb hajszárítás

Bár sokan nem tulajdonítanak neki különösebb jelentőséget, az igazság az, hogy a hajszárítás során éppúgy sérülhetnek a hajszálak, mint amikor vasalót, vagy sütővasat használsz.

Persze utóbbiak jelentősebb kárt tudnak okozni, de a túl gyakran és nem megfelelően kezelt hajszárítók is megtörhetik, sprőddé tehetik a hajszálakat.

Ezt kiküszöbölendő a legújabb termékek sokkal hatékonyabban működnek, hiszen minél rövidebb ideig éri a frizurádat a hőhatás, az annál kisebb mértékben károsodik.

Az extra kiegészítőknek köszönhetően pedig – mint amilyen például az újragondolt diffúzor – ezek a készülékek akár 90%-kal több loknit varázsolhatnak a frizurádba, rövidebb idő alatt.

Ez különösen jó hír számodra, ha alig tudod megzabolázni a tincseidet, vagy szeretnéd, ha a hullámaid végre igazi fürtökké nőnék ki magukat.

Ragyogóan egyenes tincsek

A hajvasalók néhány éve élték igazi virágkorukat, mostanában kétségtelen, hogy inkább a göndör tincsek, csodás loknik hódítanak.

Persze időnként nem árt, ha te is színt és változatosságot viszel a megjelenésedbe, például azzal, hogy hajadat néha egyenesen is hordod.

Az újabb hajvasalók egytől egyig rendelkeznek hőfokszabályzással, és úgy tervezték őket, hogy akár 60-70%-kal kevesebb kárt okozzanak a hajszálakon, ami nagyon fontos a kímélő formázás során.

Ez pedig nem csupán a modernebb technikai megoldásoknak köszönhető, hanem annak is, hogy a kerámialapokat átitatják különféle ápoló olajokkal, pl. argán és makadámia olajjal.

Természetesen az új termékek sokkal előbb átmelegszenek, így akár már 10-15 másodpercnyi várakozást követően nekiláthatsz a frizurakészítésnek.