Hogyan tündökölhetsz megint a természetes hajszíneddel, ha eddig festetted?

Zabolai Margit
Írta: ,

Kísérletezni jó, és van, amikor az embernek éppen egy kis változásra van szüksége. A festett haj azonban hosszú időre csapdába ejthet, hiszen ha egyszer megváltoztattad a színt, vagy fested tovább, vagy elkezdesz megbarátkozni a méretes lenövéssel, amit jó indulattal sem nevezhetünk vonzó látványnak.

Ha úgy érzed, ideje visszatérni az alapokhoz, és szeretnéd a természetes hajszínedet élvezni, akkor adunk néhány tippet, hogyan törj ki a bűvös körből.

A fodrászod, mint a papod

Ha szeretnél visszatérni az eredeti hajszínedhez, akkor egy ügyes fodrász akár egy, de legfeljebb néhány festés során visszahozhatja azt. Ehhez azonban nagyon őszintének kell lenned a fodrászoddal, és be kell vallanod mindent, amit az elmúlt években a hajaddal elkövettél.

Ha például két éve szőke melírt tetettél bele, majd az egészet inkább sötétre festetted, és most is ennek az eredménye látszik, mindenképpen számolj be a korábbi színekről is.

Minden egyes festés egy-egy újabb réteget hagyott a hajadon, így a fodrász csak ezek ismeretében tervezheti meg, hogyan is szabadít meg a festéktől, illetve festi vissza az eredeti hajszínedet, hogy aztán ne zavarjon többé a lenövés.

A leszívás és visszafestés persze nem a legkíméletesebb eljárások, ezért gondoskodj arról, hogy a hajad megfelelően ápolt legyen: nem árt már korábban elkezdeni a hidratálását és táplálását, a fodrásznál tett látogatás után pedig semmiképpen se hanyagold el a balzsamozást, és a hajvégápoló se a szekrény mélyén végezze.

Természetesen kevésbé drasztikus módszert is választhattok a hajszíned visszaszerzéséhez, de ezek a módszerek időigényesebbek lehetnek. Ha például fokozatosan, minden festés során csak néhány árnyalattal közelítetek az eredeti hajszínedhez, akkor a változás is kevésbé lesz drámai, és a hajadat sem viseli meg a dolog jobban, mint az eddigi festés, de ilyenkor időre van szükség.

Egy ügyes kezű fodrász a lenövésedből is ombre fazont varázsolhat, ha a festett és az eredeti hajszíned nem üt el túlságosan egymástól, de a két árnyalat összedolgozása miatt ez egy lassú folyamat lesz, ami során még sokáig festened kell a hajadat.

Mire számíts a visszafestés után?

Ha egyszerre festetted vissza a hajadat az eredeti színére, ne lepődj meg, ha néhány mosás után veszít a ragyogásából.

Valószínűleg kiszáradt, és így a festéket is kevésbé tudta beszívni, de rendszeres ápolással és egy kis odafigyeléssel gyorsan a régi fényében ragyoghat.

Eleinte szokatlan lehet a természetes hajszíned, főleg, ha sokáig volt festve a hajad, de az előnyöket a változás után gyorsan megérzed majd: nem kell többé a fontosabb események előtt időpontot egyeztetned a fodrászoddal, hiszen a hajad minden pillanatban ugyanolyan szép és fényes lesz, arról nem beszélve, hogy az állandó festés árát is megspórolhatod.

Ha nem fested, de rendszeresen ápolod, a hajad hihetetlenül selymes és egészséges lehet, arról pedig nem is beszélve, hogy a természetesnél semmi nem illik jobban a bőröd tónusához, vagy a szemöldököd színéhez.

Bárhogyan is döntesz, akár fested, akár visszatérsz a természeteshez, a legfontosabb, hogy szeresd a hajadat, és legyél elégedett minden alkalommal, amikor tükörbe nézel.

Galéria / 6 frizura, amit idén tavasszal ki kell próbálnod
6 frizura, amit idén tavasszal ki kell próbálnod Megnézem
a galériát!