Hogyan szárítsd tökéletesre a göndör tincseket?

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Hogyan szárítsd tökéletesre a göndör tincseket?

A göndör fürtök sok nőnek okoznak problémát, pedig megfelelő gondoskodás és begyakorolt technika mellett ebből a hajtípusból a legkönnyebb szalonszerű megjelenést varázsolni.

Mikor menj fodrászhoz?

Ha göndör a hajad, nagyon fontos, hogy három-négyhavonta valóban ellátogass a fodrászodhoz. Ez nem csupán azért lényeges, mert a göndör szálak gyengébbek az egyenesnél, s emiatt könnyebben megtörnek, hanem mert pár hónap után már rengeteget változik a frizurád.

Ha azt tapasztalod, hogy a tincsek folyamatosan összetekerednek, sőt, szó szerint összeragadnak, miközben egyáltalán nem mutatnak esztétikus képet, akkor itt az ideje, hogy elmenj a fodrászodhoz.

Milyen frizurát vágass?

A göndör hajúak számára nem igazán előnyös a teljes frufru, legfeljebb az elválasztott frizurához érdemes kérned oldalfrufrut, de ekkor is számolnod kell vele, hogy folyamatosan külön kell beszárítanod.

A frufrukérdésnél sokkal fontosabb a réteges vágás, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a tincsek szépen omoljanak alá. Emellett tudnod kell, hogy a klasszikus, hosszú, göndör frizura hátulról „V” alakot formál, tehát középen a leghosszabb a haj, oldalra és előre haladva fokozatosan rövidülnek a szálak.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba