Hogyan készítsd fel a hajad a nyárra néhány egyszerű lépésben?

Stumpf Bea
Írta: ,

Mindjárt itt a nyár, azaz itt az ideje annak, hogy a ruhatárad felfrissítése mellett a bőrödet és a hajadat is felkészítsd a nyári hónapokra. Hogyan csináld? Ne izgulj, nem kell egy vagyont költened különleges hajvédő termékekre, hiszen van néhány egyszerű és praktikus trükk, amivel ugyanazt a hatást érheted el. Lássuk a 6 lépéses to-do listád!

Jól jön egy kis frissítés Kép forrása: fashionhippieloves.com

Mivel már tavasszal is előfordulnak igazi nyáridéző forró napok, ezért nem árt már ebben a hónapban is gondolni a hajad védelmére.

A nyári hónapok terhelik meg ugyanis a legjobban a hajad, a meleg, a pára, a sós víz és az UV sugarak könnyedén kiszáríthatják és sérülékennyé tehetik a hajad.

Nem árt, ha egy frissítő hajvágással indulsz neki a nyári hónapoknak, sőt, ha eddig vasaltad, göndörítetted vagy festetted, akkor szuper lehet, ha ezeknek a számát és gyakoriságát is lecsökkented egy kicsit – a hajadnak is jár ugyanis néhány hét pihenés.

Fontos a fésű! Kép forrása: jessannkirby.com

Ha a hajkefédet, amit minden nap használsz, évekkel ezelőtt vetted, azóta pedig mindennap azt használod, akkor lehet, hogy ideje váltanod.

Vagy vegyél egy új hajkefét vagy ha eddig nem tetted, akkor legalább egy-két havonta mosd át a fésűdet is samponnal, majd öblítsd le bő vízzel, hiszen a hajadon lévő szennyeződések megragadnak a fésűben, ami így könnyedén visszakerülhet a hajadra.

Tipp: A legjobb, ha természetes anyagból készült fésűt veszel, hiszen ez nem teszi elektromossá a hajad, nem rongálja a hajszálakat, azaz összességében szebb hajkoronát eredményez!