Hogy nőhet gyorsabban a hajad? Adunk pár tippet!

Bodnár Alexa
Írta: ,
Hogy nőhet gyorsabban a hajad? Adunk pár tippet!

Kép forrása: unsplash

Sokan vágyunk csodaszép, csillogó hajkoronára, amely dús és hosszú. Ez azonban nem mindig a természet ajándéka, és meg kell dolgoznunk azért, hogy szép, hosszú fürtjeink lehessenek. Ha nem szeretnél rengeteg pénzt fizetni hajhosszabbításra, hanem rábíznád magad a természetre, de gyorsítanál a hajnövekedés folyamatán, akkor próbáld ki tippjeinket!

Tápláló ételek Kép forrása: unsplash

Ahhoz, hogy a hajunk gyorsabban nőhessen, először is arra van szükségünk, hogy szervezetünkben helyre tegyük a dolgokat. Ehhez tápláló ételeket érdemes fogyasztanod, amelyek nem csak a gyorsabb hajnövekedésben, hanem sejtjeid gyorsabb regenerációjában, bőröd, körmeid egészségének javításában is segítségedre lesznek.

Ilyen ételek a magas E-vitamim-, cink- és rosttartalmú, illetve antioxidánsban, omega-zsírsavakban gazdag ételek. A tejtermékek, sovány húsok, halak, tojás, olajos magvak és a különböző hüvelyes és leveles zöldségek mind jó választásnak bizonyulnak.

Ugyanilyen fontos az is, hogy hidratált legyen a szervezeted, ezért naponta legalább 2 liter folyadékot fogyassz el, lehetőleg tiszta víz és natúr tea formájában.

Ápold körültekintően a hajadat! Kép forrása: unsplash

A hajad akkor a legegészségesebb, és akkor nőhet a leggyorsabban, ha tisztán tartod, ezért érdemes lehet néhány naponta megmosnod.

A rendszeres fésülés is nagyon fontos, hiszen serkenti a vérkeringést, így több oxigén juthat el a hajhagymákhoz.

Naponta 5-10 percet szánj arra, hogy átfésülöd a hajadat, lehetőleg este, lefekvés előtt.

A fejmasszázs szintén segít abban, hogy a hajhagymák aktívabbak legyenek, ezért időnként dörgöld át egy kicsit a fejbőrödet.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján