5 tipp a gyors és hő nélküli hajgöndörítéshez

Göcző Nóra
Írta: ,
5 tipp a gyors és hő nélküli hajgöndörítéshez

Kép forrása: jessakae.com

A haj a nőiesség szimbóluma. Felmérések szerint a férfiak jelentősebb része a haj színét és formáját meghatározónak tartja párválasztás során. Sokan elismerik, hogy előnyben részesítenek egy bizonyos színű hajtípust, másoknál a frizura hosszán van a hangsúly. A hullámos haj nyitott, rugalmas személyiségről árulkodik. Alapvető igazság, hogy akit egyenes hajjal áldott meg a sors, az hullámokat szeretne, aki göndör hajat kapott, az pedig szögegyenes frizuráról álmodik. Jó hír az előbbieknek, hogy nem kell órákig ülni a fodrásznál, vagyonokat otthagyni és vegyszerekkel küzdeni a szépségért. Léteznek bevált praktikák, melyekkel bájos hullámokat varázsolhatunk magunknak akár egy éjszaka alatt is.

Hajpántra tekert tincsek Kép forrása: femalemag.com.my

A harisnyát másként is felhasználhatjuk göndörítés céljára. Ez esetben az egyik szárát félbe vágjuk és átkötjük a fejünkön, mint egy hajpántot.

A hajat tincsenként, a frufrutól indulva, a pánt alatt, kívülről befelé rátekerjük a harisnyára. Miután megszáradtak a hajszálak, leengedve hullámos hajat kapunk.

Ha délután vagy este szeretnénk divatos frizurát varázsolni magunknak, és már nincs sok időnk, akkor a megmosott hajra kevés habot vagy waxot tehetünk és így szárítsuk meg langyos levegővel.

Örvénylő hullámok Kép forrása: refinery29.com

A mai legnépszerűbb hullámok, melyeket az utcán is megirigyelnek, egy csat segítségével pedig gyors alkalmi frizura varázsolható belőle. Nagyon hasonló az előző módszerhez, csak itt be kell csavarnod feltűzés előtt a tincset.

Így készítheted el megadnak: a teljes hajat 3-4 tincsre osztjuk. Egy tincset kifésülünk és hosszirányban jó szorosra csavarjuk. A megcsavart tincset az ujjunkra tekerjük és csigaformában a fejtetőre tűzzük.

Ha vastag, erős szálú hajról van szó, akkor érdemes a fejtető azon részén rögzíteni a csigákat, melyek alvás közben nem érnek a párnához, így a csatok, hajtűk éjszaka nem nyomják a fejet és nem zavarják a nyugodt pihenést. A megszáradt tincseket csak rázd szét az ujjaiddal és már kész is!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!