5 szuper tipp a hő nélküli hajgöndörítésre

Írta: ,

A haj a nőiesség szimbóluma. Felmérések szerint a férfiak jelentősebb része a haj színét és formáját meghatározónak tartja párválasztás során. Sokan elismerik, hogy előnyben részesítenek egy bizonyos színű hajtípust, másoknál a frizura hosszán van a hangsúly. A hullámos haj nyitott, rugalmas személyiségről árulkodik. Alapvető igazság, hogy akit egyenes hajjal áldott meg a sors, az hullámokat szeretne, aki göndör hajat kapott, az pedig szögegyenes frizuráról álmodik. Jó hír az előbbieknek, hogy nem kell órákig ülni a fodrásznál, vagyonokat otthagyni és vegyszerekkel küzdeni a szépségért. Léteznek bevált praktikák, melyekkel bájos hullámokat varázsolhatunk magunknak akár egy éjszaka alatt is.

Harisnya trükk Kép forrása: jessakae.com

1/5 Harisnya trükk

Az egyik legkényelmesebb éjszakai hajgöndörítő megoldás a harisnya trükk. A puha harisnya nem teszi kényelmetlenné az alvást és a hajat sem töri el. A módszert azok találták ki, akik félnek a forró hajvasalótól és ódzkodnak a kényelmetlen csavaróktól.

A felszaladt, megunt harisnyákat körülbelül 10-15 cm-es csíkokra vágjuk, majd egy nedves, szépen kifésült tincset tekerünk rá. Ezt követően a harisnyára kötünk egy csomót és hagyjuk így megszáradni a hajat. A legtermészetesebb és leginkább hajbarát megoldás, ha reggelig így marad.

Másnap reggel a tincsek vastagságától függően vad loknikkal vagy natúr hullámokkal indíthatjuk a napot. Harisnya hiányában zoknikkal is próbálkozhatsz.

Hajpántra tekert tincsek Kép forrása: femalemag.com.my

2/5 Hajpántra tekert tincsek

A harisnyát másként is felhasználhatjuk göndörítés céljára. Ez esetben az egyik szárát félbe vágjuk és átkötjük a fejünkön, mint egy hajpántot.

A hajat tincsenként, a frufrutól indulva, a pánt alatt, kívülről befelé rátekerjük a harisnyára. Miután megszáradtak a hajszálak, leengedve hullámos hajat kapunk.

Ha délután vagy este szeretnénk divatos frizurát varázsolni magunknak, és már nincs sok időnk, akkor a megmosott hajra kevés habot vagy waxot tehetünk és így szárítsuk meg langyos levegővel.

A 40-es évek hullámai

3/5 A 40-es évek hullámai

Nagyanyáink idejében is szívesen hullámosították a hajakat a hölgyek és az asszonyok. Bár sütővasak már léteztek, ezek gyorsan károsíthatták az évekig, évtizedekig növesztett hajkoronát.

Ebben az időszakban a mai hullámcsatokhoz hasonló hajtűvel dolgoztak a nők. Az egyik oldali frufrutól indulva a tarkóig négy vagy öt részre osztották a hajukat, egyik mutatóujjukat alapnak használták, erre tekerték fel a hajat a másik kezükkel, majd hajtűvel rögzítették.

Ugyanezt a fej másik oldalán is végigvitték, s száradás után máris készen volt a nagyszüleink megfakult fényképein látható, jellegzetes hullámos frizura.

Hogy mai divat szerinti frizurát kapjunk, oszlassunk szét egy kis ápoló olajat a tenyerünkön és az ujjainkkal rázzuk szét a tincseket és dörzsöljük szét a fürtökben az olajat. Ragyogó tincseink lesznek!

Örvénylő hullámok Kép forrása: refinery29.com

4/5 Örvénylő hullámok

A mai legnépszerűbb hullámok, melyeket az utcán is megirigyelnek, egy csat segítségével pedig gyors alkalmi frizura varázsolható belőle. Nagyon hasonló az előző módszerhez, csak itt be kell csavarnod feltűzés előtt a tincset.

Így készítheted el megadnak: a teljes hajat 3-4 tincsre osztjuk. Egy tincset kifésülünk és hosszirányban jó szorosra csavarjuk. A megcsavart tincset az ujjunkra tekerjük és csigaformában a fejtetőre tűzzük.

Ha vastag, erős szálú hajról van szó, akkor érdemes a fejtető azon részén rögzíteni a csigákat, melyek alvás közben nem érnek a párnához, így a csatok, hajtűk éjszaka nem nyomják a fejet és nem zavarják a nyugodt pihenést. A megszáradt tincseket csak rázd szét az ujjaiddal és már kész is!

Selyemgubó hullámok Kép forrása: cutegirlshairstyles.com

5/5 Selyemgubó hullámok

Ez a módszer hasonlít leginkább ahhoz, amit dauerolt hullámokkal érhetünk el egy fodrászszalonban. Kezdetben érdemes egy barátnő haján begyakorolni a mozdulatsort, mert elsőre kissé bonyolultnak tűnhet.

Gyakorlat kérdése csak, s hamarosan olyan tökéletes, gömbszerű hullámokat gyárthatunk, mintha egy mesterfodrász készítette volna. Előnye, hogy nincs hozzá szükség sem harisnyára, sem csatokra, egy speciális kötéssel a haj saját magát tartja szorosan gubóban. Száraz hajból is elkészíthető, némi hajfixáló segítségével.

A végén természetesen rázzuk szét az ujjainkkal a göndör tincseket, így gyönyörű természetes göndör hatású fürtjeink lesznek!