Hétköznapi lófarok felpörgetve

Lafferton Annamária
Írta: ,

A lófarok az egyik leghétköznapibb frizura, amit a hosszú hajú nők szívesen alkalmaznak. Sajnos közkedveltsége végett egyben unalmasnak is hathat, tehát nem árt a változatosság jegyében időnként egyedibb formában elkészíteni.

Kifordított lófarok

Az alábbi frizurát azoknak ajánljuk, akik a lehető legkisebb erőfeszítéssel szeretnének maximálisan látványos végeredményre szert tenni.

Az izgalmas lófarok elkészítése mindösszesen csak pár mozdulat, amiket ráadásképpen rendkívül könnyen begyakorolhatunk, a következő alkalommal már gondolkoznunk sem kell a lépéseken.

Először hagyományos módon készítsük el a lófarkat, majd ezt követően kicsit húzzuk lejjebb a hajgumit a méretes tincsen, így helyet hagyunk az átfordításhoz.


Kontyok 5 perc alatt! Így készítsd el őket


A következő lépésben a fej felé eső részt óvatosan válasszuk ketté középen, próbáljunk az egyforma méretű osztásra törekedni.

Ezután fentről lefelé irányuló mozdulattal húzzuk át a hajszálakat a korábban kettéválasztott részen, egyszerűen fordítsuk át az összefogott tincset. 

Az utolsó simítások

Utolsó lépésben nincs is más dolgunk, mint eligazgatni a szálakat oly módon, hogy a hajgumi sehol se látszódjon ki, és egy ízléses, rendezett hatású, fejre simuló frizurát kapjunk.

Lényegében bármilyen alkalomra ideális ez a kényelmes viselet, de leginkább hosszú hajhoz megfelelő, hiszen a ráfordított szálak néhány centit elcsalnak a haj hosszából. 

A fordítást nem csupán befelé, hanem kifelé is végigvezethetjük, így nagyon hasonlatos, ám inkább kislányos, semmit komoly frizurát kapunk.

Mindazonáltal a változatosság jegyében érdemes időnként ezzel a lehetőséggel is kísérletezgetnünk, a romantikus, tavaszi és nyári öltözékekhez kiválóan passzol a feldobott lófarok.