Házi praktikák száraz és töredezett hajra

Kovács Andrea
Írta: ,
Házi praktikák száraz és töredezett hajra

A szép, fényes haj minden nő ékessége, de sajnos a mosás és balzsamozás nem elég. A mindennapi macerák, formázás, festés, fésülés alaposan igénybe veszik a szálakat, amik idővel töredezetté válnak, így a hosszú hajon sokszor már csak az olló segíthet. Ha nem szeretnél megválni a tincseidtől, de a töredezett hajvégek látványát sem bírod már, próbáld ki valamelyik házi hajvégápoló trükkünket!

Kakaós pakolás

A kakaós pakoláshoz egy kevés joghurtot keverj el két evőkanál minőségi, valódi kakaóporral, majd az így készült krémet hajmosás után vidd fel pakolásként, és hagyd hatni 5-10 percig.

A joghurt ebben a krémben is a töredezett szálak helyreállítását és hidratálását segíti, a kakaó pedig beindítja a természetes regeneráló folyamatokat a hajban, és természetes fényt ad a szálaknak. A benne található vitaminok, a magnézium, a jód és vas beépül a hajba, és erősíti a szálakat.

Csalános olajpakolás

Főzz le egy adag csalánteát, majd keverj el egy rész főzetet két rész olívaolajjal. A csalán értékes vitaminokat és flavonoidokat tartalmaz, melyek a benne található ásványi anyagokkal együtt táplálják és erősítik a hajat.

Az olívaolaj hatékony hidratáló szer, ami ismét puhává teszi a kiszáradt, töredezett hajszálakat.

A pakolást nem csak a hajvégeken, de akár az egész hajon is használhatod, ha a frizurád tapintása durva, és sokszor veszed észre, hogy körülötted „szálldos” a hajad. A csalános olajat 15 percig hagyd a hajadon, majd alaposan mosd meg a szokásos samponoddal.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv