5+1 házi megoldás száraz és töredezett hajra – Mentsd meg a fürtjeidet

Zabolai Margit
Írta: ,
5+1 házi megoldás száraz és töredezett hajra – Mentsd meg a fürtjeidet

A szép, fényes haj minden nő ékessége, de sajnos a mosás és balzsamozás nem elég. A mindennapi macerák, formázás, festés, fésülés alaposan igénybe veszik a szálakat, amik idővel töredezetté válnak, így a hosszú hajon sokszor már csak az olló segíthet. Ha nem szeretnél megválni a tincseidtől, de a töredezett hajvégek látványát sem bírod már, próbáld ki valamelyik házi hajvégápoló trükkünket!

Csalános olajpakolás

Főzz le egy adag csalánteát, majd keverj el egy rész főzetet két rész olívaolajjal. A csalán értékes vitaminokat és flavonoidokat tartalmaz, melyek a benne található ásványi anyagokkal együtt táplálják és erősítik a hajat. Az olívaolaj hatékony hidratáló szer, ami ismét puhává teszi a kiszáradt, töredezett hajszálakat.

A pakolást nem csak a hajvégeken, de akár az egész hajon is használhatod, ha a frizurád tapintása durva, és sokszor veszed észre, hogy körülötted „szálldos” a hajad. A csalános olajat 15 percig hagyd a hajadon, majd alaposan mosd meg a szokásos samponoddal.

Banános avokádós pakolás

Egy érett avokádót és egy banánt törj össze villával, majd a pépet vidd fel a hajadra, és húzz egy zuhanysapkát, hogy ne csöpögtesd össze az egész lakást.

A banánnak nagyon magas a káliumtartalma, az avokádó zsírsavtartalma pedig visszaadja a haj puhaságát és megszünteti a durva, száraz tapintást.

A pakolás 10 perc alatt is sokat javít a hajad állapotán, és akár minden héten is alkalmazhatod.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!