Házi megoldások száraz és töredezett hajra: mentsd meg a fürtjeidet

Zabolai Margit
Írta: ,
Házi megoldások száraz és töredezett hajra: mentsd meg a fürtjeidet

A szép, fényes haj minden nő ékessége, de sajnos a mosás és balzsamozás nem elég. A mindennapi macerák, formázás, festés, fésülés alaposan igénybe veszik a szálakat, amik idővel töredezetté válnak, így a hosszú hajon sokszor már csak az olló segíthet. Ha nem szeretnél megválni a tincseidtől, de a töredezett hajvégek látványát sem bírod már, próbáld ki valamelyik házi hajvégápoló trükkünket!

Mézes-joghurtos pakolás

Egy kispoharas joghurt felét keverd el három evőkanál mézzel és egy evőkanál citromlével. A hajformázók többsége lúgos kémhatású, a joghurté pedig enyhén savas, így lezárja a kinyílt kutikulákat, ami miatt a haj száraznak, sprődnek tűnik.

A méz hidratálja a hajat, a citromlé pedig fényesebbé teszi azt. A krémet vastagon vidd fel a hajvégekre, majd az egész hajat csavard fel, és tekerd körbe alufóliával. Várj 30 percet, majd mosd le a krémet.

Kakaós pakolás

A kakaós pakoláshoz egy kevés joghurtot keverj el két evőkanál minőségi, valódi kakaóporral, majd az így készült krémet hajmosás után vidd fel pakolásként, és hagyd hatni 5-10 percig.

A joghurt ebben a krémben is a töredezett szálak helyreállítását és hidratálását segíti, a kakaó pedig beindítja a természetes regeneráló folyamatokat a hajban, és természetes fényt ad a szálaknak. A benne található vitaminok, a magnézium, a jód és vas beépül a hajba, és erősíti a szálakat.