4 házi pakolás 4 különböző hajbajra

Téklesz Rita
Írta: ,
4 házi pakolás 4 különböző hajbajra

Kép forrása: unsplash.com

Hacsak nem ülsz otthon egész álló nap kiengedett hajjal, a tincseidet bizony káros hatások érik lépten-nyomon. A napsugárzás, a hideg, a hajvasalás, a hajgumi, a műszálas ruhák stb... Nem csoda, ha azt veszed észre, hogy az egykor egészséges és fényesen ragyogó hajkoronád ma már csak árnyéka önmagának. Ráadásul nem csak külső, de belső – például hormonális – változások is tehetnek arról, ha a frizurád problémássá válik. De szerencsére van visszaút! Az alábbiakban olyan otthoni hajpakolások receptjeit mutatjuk be, amelyek speciálisan ápolják a fürtjeid attól függően, mi a célod.

Fontos, hogy bármelyik pakolást is veted be (kivéve az utolsót), mindig alapos hajmosást követően vidd fel őket, amelynek során jól átdörzsölöd a fejbőrödet is – így eltávolítod az elhalt hámsejteket és minden szennyeződést a tincsekről, ezáltal pedig a pakolás is jobban ki tudja fejteni hatását.

Az extra ragyogásért keverj össze fél doboz görög joghurtot egy kis mézzel, citromlével és 1-2 tojással (a hajhosszodtól függően).

Az ujjaid segítségével kend be vele a hajad, hagyd hatni 20 percig, majd öblítsd le.

A tojás tele van omega zsírsavakkal, fehérjével, káliummal és kálciummal, így gazdagon táplálja a tincseid, a citromlé tisztítja és világosítja őket, míg a joghurt a mézzel együtt mélyen hidratálja és fényessé varázsolja.

Sajnos nem mind születünk erős, vastag szálú hajjal – a vékony, gyengécske tincsek pedig előszeretettel lelapulnak, és fényévnyi távolságra repítenek minket a reklámokban látható dús frizuráktól.

Az alábbi maszk rendszeres használatával azonban közelebb kerülhetsz a célhoz!

A recept nagyon egyszerű: keverd össze egy avokádó lepépesített felét egy kis tejjel és olívaolajjal.

Az olaj hidratálja a hajszálakat, míg az avokádó a zsírosságával és rosttartalmával táplálja őket – a fejbőrödre is kenj belőle kicsit, hogy a hajhagymák is kapjanak a jóból.

A tej A- és D-vitamin-tartalma pedig extra löketet ad a gyenge tincseknek!

20 percig hagyd fenn a pakolást, majd mosd le. Mivel ez egy elég zsíros maszk, ezért kéthetente ajánlott csak bevetni.