5 trükk, ha te is sűrűn használod a hajvasalót

Zabolai Margit
Írta: ,

A hajvasaló az a hajformázó eszköz, ami általában még azokat is maga mellé állítja, akik egyébként hajat szárítani sem szeretnek. Sokoldalúan használható, kézre álló kis eszköz, de ha tudod is, hogy mit és miért csinálsz vele, akkor még elégedettebb leszel!

Milyen legyen a bevonat? Kép forrása: society19.com

A hajvasalók borítása, azaz az a felület, ami a hajaddal érintkezik, szintén többféle lehet. A kerámia fej előnye, hogy egyenletesen eloszlatja a hőt, így kisebb az esélye, hogy megégeted a hajadat.

A titánium gyorsabban melegszik fel, és gyorsabban is adja le a hőt, így rövidebb ideig kell a hajadhoz érintened. Ha jól használod, gyengédebb, mint a kerámia, de ha túl sokáig a hajadon hagyod, könnyebben égeti meg a szálakat.

A turmalin bevonat a hajadat fényesebbé teszi, és a többi bevonathoz képest a „szöszösödésre” is kevésbé teszi hajlamossá, azaz a szálak nem fognak kimeredezni a frizurádból.

Göndöríthetsz is vele! Kép forrása: shopbop.com

A hajvasalót nem csak egyenesítésre, menő hullámok kialakítására is használhatod. Tedd a hajvasalót a hajtövedhez, majd az arcodtól kifelé forgasd el 180 fokban úgy, hogy közé fogod a hullámosításra váró tincset, és így húzd végig a hajadon az eszközt.

Gyönyörű, természetes hatású hullámokat fogsz kapni!

Ha még gyorsabban szeretnéd feldobni a frizurádat, akkor egyszerűen csak gyorsan fond be a hajadat, majd húzd végig rajta a hajvasalót!

Ha sok vagy vastagszálú hajad van, akkor ne egy, hanem két vagy három fonatot készíts a tartósabb eredményért.